Inkluzija donosi dobrobit za sve

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U Dječjem vrtiću Latica još ima mjesta
Autor: 
Iznimno me veseli i činjenica da će u Centru Mocire zajedno biti djeca urednog razvoja i djeca s teškoćama u razvoju što je sjajno za razvoj procesa inkluzije. Mi smo inkluziju provodili od samog početka još prije 30 godina u našem vrtiću na Kolovarama i jako mi je drago da ćemo sada opet biti u mogućnosti cijelu tu priču oživotvoriti, naglasila je ravnateljica Vesna Penjalov
Zvonko KUCELIN
U tijeku je natječaj za opremanje prostora Mocira koji traje do 25. kolovoza

Prema riječima pročelnika za odgoj i školstvo Grada Zadra Jose Nekića ove je godine ostalo neupisano 150 djece vrtićke dobi, ali svi oni roditelji koji to žele mogu još uvijek upisati svoje dijete u Dječji vrtić Latica koji je to i oglasio na svojoj internetskoj stranici na kojoj među ostalim stoji, kako će se otvaranjem Centra Mocire i preseljenjem Dječjeg vrtića Latica omogućiti upis za 39 djece u redovan 10-satni vrtićki program ove pedagoške godine.

- Otvoren je upis u redovan vrtićki 10-satni program za djecu od 4 do 6 godina, za 39- ero djece, od kojih je za 11 djece osiguran polazak u vrtić od 1. rujna 2020. u sadašnjem prostoru, Dječjem vrtiću Pčelica na adresi Ulica Nikole Tesle 14 E u Zadru, stoji u obavijesti Dječjeg vrtića Latica.
 

Novi prostor i nova oprema

- Jako smo uzbuđeni i sretni jer se doista, nakon toliko dugo godina priča oko Centra Mocire napokon privodi kraju. U tijeku je natječaj za opremanje prostora koji traje do 25. ovog mjeseca i osim samog prostora, dobit ćemo i svu potrebnu opremu odnosno, sva specifična pomagala koja su potrebna za djecu s teškoćama u razvoju, ali i za djecu urednog razvoja. Imali smo mi i do sada naravno, opremu koja nam je bila potrebna, ali vjerujem da će to sada biti na još jednoj većoj razini. Cijelo ovo vrijeme imali smo i odličnu suradnju s Gradom, arhitektima, inženjerima i svima koji su bili uključeni u projekt izgradnje Centra jer su svi osluškivali naše potrebe i prihvaćali sugestije. Iznimno me veseli upravo i činjenica da će u Centru zajedno biti djeca urednog razvoja i djeca s teškoćama u razvoju što je sjajno za razvoj procesa inkluzije. Mi smo inkluziju provodili od samog početka još prije 30 godina u našem vrtiću na Kolovarama i jako mi je drago da ćemo sada opet biti u mogućnosti cijelu tu priču oživotvoriti jer inkluzija donosi dobrobit za razvoj i jedne i druge djece, rekla je Vesna Penjalov, inače dugogodišnja ravnateljica vrtića Latica.
 

Iz Pčelice u Mocire

Oni će dakle, krenuti s novom pedagoškom godinom 1. rujna ove godine, za sada u starom prostoru Dječjeg vrtića Pčelica i s dvije skupine, ukupno 11 djece urednog razvoja, a kad se krajem godine, kako je planirano nakon 12 godina čekanja, napokon otvori Centar Mocire, svoje će mjesto tamo naći već sad najmanje šest skupina djece s teškoćama u razvoju i tri skupine djece urednog razvoja. Kad je riječ o djeci s teškoćama u razvoju, ravnateljica Penjalov je otkrila kako najveći broj djece posljednjih godina ima neki od poremećaja iz spektra autizma.

Inače, osnivač ove ustanove je Grad Zadar, a njeni korisnici mogu biti djeca iz cijele Zadarske županije. Podsjećamo, Dječji vrtić Latica specijalizirana je pedagoška ustanova koja provodi različite posebne edukacijsko-rehabilitacijske programe za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju.
 

Poziv iz Latice

Roditelji koji žele upisati dijete u redovan vrtićki 10 satni program mogu dokumentaciju potrebnu za upise u Vrtiće Grada Zadra dostaviti elektroničkim putem na e-mail adresu:

upisi.redovan.program.latica@gmail.com ili ju donijeti osobno u administraciju Dječjeg vrtića Latica od 9 do 14 sati.

Sve informacije mogu se dobiti telefonom 023 314 271 od 9 do 14 sati.

Pedagoška godina 2020./2021. započet će 1. rujna 2020. u sadašnjem prostoru na adresi Ulica Nikole Tesle 14. E, Zadar, a tijekom godine planirano je preseljenje u novi prostor vrtića u Centru Mocire na adresi Ulica Asje Petričić, odmah kada se za to steknu svi uvjeti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno