Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najveći broj rođenih od početka 21. stoljeća

14.08.2020. 14:30


Kad je Općina Vrsi prije nekoliko godina započela s provedbom bogate natalitetne politike, nitko nije mogao pretpostaviti kroz koliko godina će rezultati biti vidljivi. Kako je izvijestio Državni zavod za statistiku, Općina Vrsi, uz Bibinje, nalazi se u samom vrhu Zadarske županije s 20 novorođenih u prethodnoj, 2019. godini.
Načelnik Perinić pomalo sramežljivo govori o baby boomu, najvećem od početka ovog stoljeća, smatrajući kako su tek malo potaknuli mlade s područja općine.
– Tijekom cijele prošle godine pratili smo podatke i uvidjeli kako će godina biti iznimno uspješna po pitanju nataliteta. Uspjeh slobodno možemo nazvati demografskom obnovom Vrsi koja je bila prijeko potrebna za daljnji rast i razvoj, govori načelnik Perinić, koji je i sam postao otac prije nekoliko mjeseci.
U sastavu Općine Vrsi nalaze se mjesta Vrsi i Poljica. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, općina ima 2.053 stanovnika.
– Nadam se kako ćemo ovaj pozitivni trend nastaviti i u budućnosti te već iduće godine imati veći natalitet od mortaliteta. Kroz cijeli mandat maksimalno podržavamo mlade obitelji, školarce te studente raznim potporama. Naš program nastavljamo i ubuduće, za Vrsi koje žive, a ne umiru, zaključuje načelnik. (T. PERINIĆ)