Lučka kapetanija Zadar u akciji naplatila 25.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U nacionalnoj akciji »Jet ski 2021« utvrđeno 145 prekršaja
Ova akcija je imala za cilj još jednom upozoriti sve sudionike u pomorskom prometu na pojačani oprez radi vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika
Vedran SITINCA
Djelatnici Lučke kapetanije Zadar su utvrdili najviše, 32 prekršaja

Akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru »Jet ski 2021« održala se u četvrtak na području svih osam lučkih kapetanija. U akciji su provedena 279 pregleda plovila, pri čemu je utvrđeno 145 prekršaja, a ukupno je na licu mjesta naplaćeno 307.534 kune. Najviše pregleda, 55, izveli su djelatnici Lučke kapetanije Rijeka, najviše prekršaja, 32, utvrdili su djelatnici Lučke kapetanije Zadar, a najveći iznos kazni izrečen na licu mjesta, 92.800 kuna, naplatili su djelatnici djelatnici Lučke kapetanije Pula. Djelatnici Lučke kapetanije Zadar su, pak, izvršili 38 pregleda, a naplatili su 25.334 kune kazni. Kazne za vlasnike koncesijskih odobrenja naplaćuju se posebno putem prekršajnih prijava.
Cilj ove akcije je bila provjera spremnosti i učinkovitosti postupanja djelatnika sigurnosti plovidbe, a vezano uz nadzor sigurnosti plovidbe kako bi se osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu te smanjila pojavnost pomorskih nezgoda i nesreća za vrijeme turističke sezone kada u teritorijalnom moru i u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske boravi veliki broj turista i plovi veliki broj domaćih i stranih plovila.
U ovoj akciji sudjelovala su sva raspoloživa plovila i djelatnici iz svih lučkih kapetanija i njihovih ispostava na moru, a akcija je posebnu pažnju posvetila kontroli korištenja koncesijskih odobrenja vezano uz iznajmljivanje osobnih plovila na vodomlazni pogon, odnosno jet ski-a, kao i korištenja tih plovila vezano uz provjeru tehničke ispravnosti plovila, provjere načina primopredaje plovila uključujući i provjeru osposobljenosti za upravljanje plovilima osoba kojima se plovila daju na korištenje. Osim toga, djelatnici lučkih kapetanija kontrolirali su plovidbu i glisiranje na udaljenosti manjoj od propisane posebno u područjima intenzivne plovidbe.
Obzirom da ove turističke sezone svjedočimo porastu broja prometnih nesreća s jet ski vozilima, ova akcija je imala za cilj još jednom upozoriti sve sudionike u pomorskom prometu na pojačani oprez radi vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika, posebice kupača. Pri tome naglašavamo kako je bila riječ o izvanrednoj koordiniranoj akciji na području svih lučkih kapetanija a učestale kontrole će se nastaviti odvijati do kraja turističke sezone.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno