Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić za osam i pol sati uspješno je preplivala udaljenost od 27 kilometara

14.08.2021. 14:39


Krenula je sinoć nekih pola sata iza ponoći s virskog Muja, a na išćansku plažu Pocrikvo najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić došla je za 8 sati, 35 minuta i 44 sekunde. Ovaj plivački maraton u dužini 27 kilometara od otoka Vira do otoka Ista, Levačić je odradila u sklopu humanitarne akcije Srcem za male heroje za Odjel neonatologije KBC Split i u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita. Kada je nakon više od osam sati noćnog i ranojutarnjeg plivanja došla na otok svojih korijena, dočekali su je brojni mještani Ista uručivši joj cvijeće i prigodne poklone.
– Mogu kazati kako su uvjeti bili gotovo idealni. Uglavnom je bila bonaca uz nešto malo valova i bilo je dosta toplo, pa se činilo jednostavno preplivavanje – kaže Dina. No onda je uslijedio najzahtjevniji dio.
– Nakon sedam i pol sati plivanja došao je najteži dio, prolaz između Molata i Ista, gdje sam zbog jake struje vodila veliku borbu. Bio je to najteži kilometar plivanja u mom životu, ali kako sam znala zbog koga i zašto plivam, nekako mi je bilo lakše progurati i taj izazov. Kada sam vidjela išćunsku valu bilo mi je puno lakše, jer sam znala kako do cilja imam preplivati još kilometar i pol ili dva što sam na kraju uspjela. Zahvaljujem se svima na Istu, Viru i Splitu na podršci te svima u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu – kazala je Levačić još jednom podsjetivši na humanitarni karakter svojega daljinskog plivanja i donacije splitskom Odjelu neonatologije. Uz Dinu su na brodu u pratnji tijekom cijelog plivanja od otoka Vira do otoka Ista bili mama Željana Levačić, tata Mladen Levačić koji je snimio događaj te kapetan i pilot broda Duško Maračić i Danijel Maračić.


EVO KAKO SE MOGU DONIRATI SREDSTVA ZA ODJEL NEONATOLOGIJE U SPLITSKOM KBC-U
Svaki koračić je dio dugog puta – poručuje Dina Levačić promovirajući humanitarnu akciju #Srcem za male heroje.
– Na ovaj način želim pružiti podršku svim roditeljima i njihovim malim herojima da imaju sretna, vesela i pomalo nestašna djetinjstva – poruka je splitske plivačice otočnih korijena. Ovom humanitarnom akcijom i novčanom uplatom pomaže se Odjelu neonatologije u splitskom KBC-u, a na Facebook stranici Dine Levačić objavljen je račun na koji se mogu donirati sredstva – IBAN: HR6724070001300020395