Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Besani stanari na rubu izdržljivosti

13.09.2010. 22:00
Besani stanari na rubu izdržljivosti


Između 4.30 i 6 ujutro okupe se ispred kluba City Forum i na obližnjem igralištu pojačaju glazbu u osobnom automobilu, deru se i sve odzvanja. Stanari ove i obližnjih ulica skoro su svaki vikend prilikom izlazaka mladih prisiljeni podnositi prijave za raznorazna remećenja javnog reda i mira
Stanari Ulice Marka Marulića žale se da noću često nemaju mira od mladih koji svoj noćni provod nastavljaju ondje nakon što se klubovi zatvore.
– Između 4.30 i 6 ujutro okupe se ispred kluba City Forum i na obližnjem igralištu pojačaju glazbu u osobnom automobilu, deru se i sve odzvanja. Stanari ove i obližnjih ulica su skoro svaki vikend prilikom izlazaka mladih prisiljeni podnositi raznorazna remećenja javnog reda i mira bez da je ijednom reagirala policija. Jasno mi je da mladi izlaze i vesele se, ali neke stvari prelaze svaku granicu normale. Smatram da se to treba što prije riješiti jer su ovakvi uvjeti života više neizdrživi, stoji u anonimnom pismu.
Osim toga, ovaj stanar tvrdi da su mladi “pod utjecajem alkohola i ostalih sredstava” već nekoliko puta demolirali ulazna staklena vrata, za što nitko nije odgovarao.
Kako doznajemo iz Policijske uprave zadarske, u Ulici Marka Marulića i u obližnjim ulicama policija je već više puta uredovala.
– Zaprimili smo i pritužbu stanara Ulice Marka Marulića, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi noćni klub City Forum, benzinska postaja Ina i Trg kneza Višeslava gdje se tijekom noći okuplja velik broj osoba mlađe populacije. PU Zadar je napravila plan pojačanih mjera prevencije u sklopu akcije “Turs 2010”. U noćnim satima u dane vikenda osigurana je prisutnost policijskih službenika na tom području kako bi se spriječilo narušavanje javnog reda i mira te pravovremeno reagiralo na sva protupravna i devijantna ponašanja, kazala je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske.
Kako je istaknula, na tom prostoru se vikendom provode pojačane mjere prevencije, sukladno Obiteljskom zakonu, Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i mjere prevencije zlouporabe opojnih droga.
– U 2010. godini su policijski službenici na tom prostoru podnijeli 10 optužnih prijedloga iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Legitimirali su i alkotestirali više osoba, a kod njih 12 je utvrđena koncentracija alkohola iznad 0,5 g/kg alkohola u krvi, rekla je Poljak Jurinčić.