Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Obrana i mladost najjači aduti

13.09.2010. 22:00
Obrana i mladost najjači aduti


Obrana je naša snaga i kada ju ne igramo na pravi način, teško dolazimo do pobjeda – smatra Dević
Vikend turneja košarkaša Borik-Puntamike od Karlovca preko Crikvenice do Rijeke završena je sa stopostotnim učinkom, tj. pobjedama u sve tri utakmice. Posebnu težinu sigurno ima ova posljednja kontra izravnih konkurenata u A-1 ligi Kvarnera 2010. koji je savladan u posljednjim minutama poenima Ive Ivanova. Puntamičanima je to bila ukupno sedma pobjeda u osam pripremnih ogleda do sada i polako, ali sigurno, Plantakova momčad dobija one željene obrise za nadolazeću, pretpostavljamo, nikad neizvjesniju sezonu u A-1 ligi. U statusu nositelja momčadi i onih koji bi trebali svojim iskustvom predvoditi klub u tom natjecanju je organizator igre Ante Dević koji djeluje raspoloženo u ovom pripremnom razdoblju. Uz Ivanova, Pavića i Jurjevića on je u onoj skupini starosjedioca koji već dugi niz godina nose Puntamičane. Kakvi su mu dojmovi nakon ovog dijela priprema u kojem se hvata posljednji zalet ka početku nove sezone.
– Unatoč odlasku nekoliko stožernih igrača poput Mrve, Petanija, Olivarija ponovno imamo kompaktnu momčad, jer su i alternacije u liku Škifića, Marića, Mikulića i Pešuta odlično sjele nama ostalima te nemamo nikakvih problema s njihovom prilagodbom. Pred svaku sezonu događaju se ovakve situacije da nas napuste bitni igrači, ali uvijek dođe netko koga poznaješ otprije te ne pada tako teško ta prilagodba.
Po rezultatima i viđenom u nekim pripremnim utakmicama primjetan je nastavak tradicije zelenih da se visina nadoknađuje iznimnom borbenošću i kolektivnom obranom. U napadu dosta toga se odvija preko osovine koju činite vi i Ivanov.
– Obrana je naša snaga i kada ju ne igramo na pravi način teško dolazimo do pobjeda. To se dobro vidjelo prošle sezone i zato se veliki naglasak stavlja na taj segment. U napadu je lakše. Ta suradnja mene i Ivanova je plod zajedničkog igranja u istom klubu dugi niz godina, a i mi smo sada oni iskusniji u momčadi kao što su nekad bili Dundov i Žorž, pa je logično da preuzimamo dosta toga na svoja leđa.
Uz vas četvoricu koji ste iskusniji ima dosta igrača koji bi ove sezone mogli biti pravo otkriće. Pogotovo ako uzmemo u obzir nove propozicije o igranju u petorci mlađih od 20 godina.
– Dobili smo dosta mlade i svježe krvi u momčad. Škifić je igrač na kojeg se možeš u svakom trenutku osloniti, a ovi mlađi poput Pešuta, Mrkića, Marina, Mikulića imat će veliku priliku za pokazati svoj talent, kako zbog propozicija tako i zbog kvalitete koju posjeduju. Uz nas malo iskusnije oni će dobiti potrebnu sigurnost i sudeći po pripremnom dijelu mogla bi ova sezona biti iznimno dobra po svih nas.
Nova sezona, a u Boriku stare ambicije.
– Naš primarni cilj je kao i svake sezone, osiguranje ostanka, a ako budemo u pravom tonusu moguće je konkurirati i za Ligu za prvaka. Ipak ne treba se zanemarivati previše s tolikim planovima, idemo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo vidjeti.
 


Pojačana konkurencija


Ligaška konkurencija bi mogla biti nikad jača, sudeći po pojačanjima koje dovode ostali klubovi.
– Pojačavaju se svi, a posebno je dobar posao napravio Split za koji će igrati Nikola Vujčić i Ante Grgurović. Svjetlost je, također, uložila mnogo u nove igrače, jer igraju i Balkansku ligu. Kvarner i Alkar kao povratnici bit će izrazito neugodni pogotovo na domaćem terenu. Zabok je uvijek jak kao i Dubrava. Ne smije se zanemariti ni Darda koja je pokazala svoju snagu lani tako da jednostavno nema lake utakmice za nas u ligi.