Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dobro nam došli, prvaši

13.09.2011. 22:00
Dobro nam došli,  prvaši


Natpisom “Dobro nam došli prvaši”, prigodnim programom i srdačnim osmjesima jučer je u OŠ Stanovi dočekano 60 prvašića, koji su podijeljeni u tri razredna odjela, prvi put sjeli u školske klupe. Nakon kratke priredbe u predvorju škole ispunjene recitacijama, pjesmama i plesom, kojom su učenici poželjeli dobrodošlicu svojim malim kolegama, okupljenim prvašićima i njihovim jednako uzbuđenim roditeljima obratila se Jurka Šaban, ravnateljica OŠ Stanovi.
– Dragi naši prvašići sretan vam prvi dan škole. Neka vas uspjeh, sreća, zadovoljstvo i zdravlje prate tijekom cijelog vašeg školovanja i života. S radošću vas primamo i želimo da nam u školu unesete puno veselja i topline. Pozivamo vaše roditelje na otvorenu suradnju najprije s vašim učiteljicama, a potom i cijelom našom stručnom službom kao i sa mnom, kazala je Šaban, poručivši roditeljima i svim djelatnicima škole kako želi da prvašići rastu u ljubavi i miru, da budu sretni i uvijek sigurni da su i njihovi roditelji i učitelji i svakom trenutku s njima.
– Želim da u ovoj školu steknete kvalitetna znanja za nastavak svog daljnjeg školovanja i života, istaknula je Šaban, predstavivši potom i učiteljice i to redom Jelenu Ružić, učiteljicu 1.a razreda, Nadu Glavan, učiteljicu 1.b razreda i Suzanu Philips, učiteljicu 1.c razreda, a zatim i stručnu službu, i to psihologinju, defektologinju, knjižničarku i pedagoga škole.
Uslijedio je, naposljetku, i onaj za prvašiće ujedno najteži i najuzbudljiviji trenutak – odvajanje od roditelja i odlazak u školske klupe u kojima će svakodnevno boraviti iduće četiri godine. Pa iako sretni zbog novih kolega i učiteljice, mnogi su sa strahom pogledavali u roditelje koji su postrance ponosno promatrali svoje “velike” školarce.