Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vrančić Višnjiku darovao stabla limuna i mandarine

13.09.2011. 22:00
Vrančić Višnjiku darovao stabla limuna i mandarine


U “Višnjiku” imamo 105 djece koja su podijeljena u pet odgojnih skupina. Vrtić se prostire na gotovo tisuću četvornih metara, a prostorije su uređene po visokim standardima


Dječji vrtić “Višnjik”, smješten u prizemlju zgrade u krugu nekadašnje vojarne Ante Banine, nasuprot trgovačkog centra Kaufland, koji je prošloga tjedna konačno zadarskim mališanima otvorio vrata, posjetio je zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić sa suradnicima.
Zadarski model
Otvorenje vrtića “Višnjik”, koji pripada zadarskoj odgojno-obrazovnoj ustanovi “Radost”, čekalo se više od godinu dana, a radovi su zbog različitih razloga prolongirani u više navrata. Prilikom jučerašnjeg posjeta gradonačelnik dr. Vrančić je podsjetio da je adaptacija prizemlja zgrade nekadašnje vojarne, dakle građevinski radovi, stajala 2,8 milijuna kuna. Uz to, opremanje vrtića stajalo je 800 tisuća kuna.
– Otvorili smo još jedan vrtić, na što smo iznimno ponosni. Iza toga ne stoje nikakve politikantske namjere, već želja da svi zadarski mališani pod jednakim uvjetima budu smješteni u vrtiće. Tako je danas, zahvaljujući programu sufinanciranja privatnih dječjih vrtića, standard u gradskim i privatnim dječjim vrtićima izjednačen, a roditelji plaćaju istu mjesečnu naknadu za primarni program koja iznosi 700 kuna, kaže dr. Vrančić, dodajući da je zadarski model funkcioniranja predškolskog odgoja jedini takav u Hrvatskoj.
Dječjem vrtiću “Višnjik” nedostaje dvorište. Naime, ono još nije uređeno i opremljeno. No dr. Vrančić najavljuje da će i to uskoro biti riješeno. Uz to, u sklopu rekonstrukcije Ulice Domovinskog rata posebno će se urediti prilaz Dječjem vrtiću “Višnjik”.
Biserka Belić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Radost” zahvalila je gradskim vlastima što su u kriznim vremenima pronašli financijska sredstva za uređenje još jednog dječjeg vrtića u Zadru.
Sportski program
– U ‘Višnjiku’ imamo 105 djece koja su podijeljena u pet odgojnih skupina. Vrtić se prostire na gotovo tisuću četvornih metara, a prostorije su uređene po visokim standardima. ‘Višnjik’ ima i dvoranu za vježbanje, tako da smo krenuli s realizacijom sportskog programa za koji smo dobili suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, govori Biserka Belić, vjerujući da će taj sportski program uskoro zaživjeti i u drugim dječjim vrtićima, za što očekuju potporu Grada Zadra.
Prilikom jučerašnjeg posjeta dr. Vrančić i njegovi suradnici Dječjem vrtiću “Višnjik” donijeli su simbolični dar, stablo limuna i mandarine. Osim predstavnika gradskih vlasti, “Višnjik” su posjetili i mališani iz Dječjeg vrtića “Voštarnica”. Novootvoreni Dječji vrtić “Višnjik” blagoslovio je don Šime Perić.


 BOKANJAC I KOŽINO




Nakon “Višnjika” u planu je uređenje Dječjeg vrtića “Bokanjac” čiji će se kapaciteti gotovo udvostručiti. To se posebno odnosi na jasličke skupine, koje su brojčano najproblematičnije. Grad Zadar planira i izgradnju dječjeg vrtića u Kožinu. Natječaj za taj vrtić je u pripremi.