Bez narudžbe, s uputnicom na prvi pregled

Slika korisnika admin
Darko JELINEK
Cilj je smanjiti liste čekanja u hrvatskim bolnicama

U okviru Programa plus Ministarstvo zdravlja proširilo je od 14. rujna Dan otvorenih vrata na najveće županisjke bolnice, uključujući i Opću bolnicu Zadar.

Dan otvorenih vrata namijenjen je pacijentima koji se još nisu naručili za preglede i zdravstvene usluge, te uz uputnicu od liječnika obiteljske medicine imaju mogućnost napraviti prve specijalističke preglede i dijagnostičke pretrage.

Pacijenti u sklopu Dana otvorenih vrata u zadarskoj Općoj bolnici mogu obaviti preglede u ambulantama neurologije, kardiologije, gastroeneterologije, fizikalne medicine i rehabilitacije i oftalmologije.

Donosimo popis usluga po pojedinim odjelima i vremenu njihova izvršavanja.

Na Odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju pretrage koje uključuju prvi pregled za djecu i odrasle mogu se obaviti u ordinaciji odjela u utorak 16. rujna u vremenu od 15 do 19 sati.

U ordinaciji za gastroenterologiju prvi pregled i ultrazvuk mogu se obaviti 16. rujna u vremenu od 15 do 19 sati.

U ordinaciji za kardiologiju prvi pregled i ultrazvuk može se napraviti u srijedu, 17. rujna u vremenu od 15 do 19 sati.

Na Odjelu za neurologiju u ordinaciji za TCD i ekstrakranijski dopler mogu se obaviti pregledi color dopller carotica u srijedu 16. rujna od 15 do 19 sati.

Na Odjelu za oftalmologiju u dječjoj oftalmološkoj ambulanti u četvrtak, 17. rujna, pacijenti će imati prilike obaviti prve preglede u razdoblju od 15 do 19 sati.

Dodajmo, kako je namjera Ministarstva zdravlja uvođenjem Dana otvorenih vrata, najprije u sedam najvećih hrvatskih, potom i županijskih bolnica, bila da pacijenti koji imaju uputnicu od svog liječnika, a još nisu naručeni za preglede, preglede obave u sklopu ovog projekta. Cilj je, dakako, smanjiti liste čekanja u hrvatskim bolnicama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno