Dujmović i Radanović nove sutkinje Županijskog suda

Slika korisnika valentinam
Državno sudbeno vijeće izabralo
Zvonko KUCELIN
Županijski sud u Zadru

Državno sudbeno vijeće na je sjednici u četvrtak donijelo odluku o imenovanju zadarskih sudaca na kaznenom i građanskom odjelu Županijskog suda. Sanja Dujmović imenovana je za sutkinju Građanskog odjela, a Sandra Radanović Kaznenog. Time je okončan natječaj Državnog sudbenog vijeća raspisan još 28. rujna 2016. godine, a na koji se javio velik broj sudaca, među kojima 12 sudaca Općinskog suda u Zadru, te sutkinja Općinskog suda u Zagrebu Ksenija Iva Despot i zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol. Ostali kandidati koji su se natjecali za Župamijski sud su: Ante Bačić, Tomislav Bago, Igor Berghaus, Tatjana Domijan-Mrva, Sanja Dujmović, Ivana Klišmanić, Ivan Marković, Dubravka Novaković, Mario Pešić, Sandra Radanović, Zoran Vranković i Ana Zrilić.

Prema Listi prvenstva Državnog sudbenog vijeća sutkinja Sanja Dujmović tek na petom mjestu, ali joj je DSV dao veću ocjenu iz obnašanja sudačke dužnosti. Na prvom je mjestu Dubravka Novaković, koja ujedno ima i najveći broj bodova ostvarenih na razgovoru. Po ostvarenim bodovima na zadnjem je mjestu tužitelj Denis Sokol.

Jedina sutkinja koja je dobila ocjenu manju od desetke za obnašanje sudačke dužnosti je Tatjana Domijan-Mrva s ocjenom 9,4, a najbolje je ocijenjena Ivana Klišmanić, no nakon razgovora u DSV-u nalazi se tek na devetom mjestu.

Naime, sa svih 14-ero kandidata članovi DSV-a su uoči samog imenovanja obavili razgovor te sastavili Listu prvenstva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)