Zadarski branitelji "ustali" zbog pošarane ploče Rajku Lozi

Slika korisnika valentinam
Traže da se kazne odgovorni
Vedran SITNICA
Ploča je promptno očišćena

Nepoznati počinitelji pošarali su nadgrobnu ploču ispred Državne uprave u spomen poginulom branitelju Rajku Lozi. O tome se na društvenim mrežama oglasio i Velimir Bujanec koji je na svom facebook profilu napisao: "Ovo je težak udarac za Imotski, Zadar, cijelu Hrvatsku i sve branitelje. Jasenovac, Split, Zadar... Gdje će nas još poniziti?!", a priopćenje sličnog zaključka poslao je i HSP AS.

Braniteljske udruge grada Zadra i Zadarske županiju u priopćenju, koje potpisuje Davor Prtenjača, predsjednik URV 4. gardijske brigade "Pauci".

"Oštro osuđujemo antihrvatski i vandalski čin kojega su počinile nepoznate osobe 13. rujna, oskvrnućem crnim sprejem spomen-ploče hrvatskom vojniku koji je 1991., u tijeku najveće agresije na naš grad i našu domovinu, došao iz Imotskog braniti Zadar i Hrvatsku. Taj vandalski čin počinjen je na dan kad obilježavamo pogibiju prvih zadarskih branitelja Dinka Božićeva-Diksija i Zorana Kovačevića!" - stoji u priopćenju branitelja koji od nadležnih institucija traže da hitno pronađu vandale i kazne ih u skladu s hrvatskim zakonima.

Rajko Lozo poginuo je 5. listopada 1991. u samom srcu grada od metka ispaljenog iz vojarne JNA, a Zadar je došao braniti iz Imotskog. Ploča se našla u centru zanimanja medija zbog grba koji počinje s prvim bijelim poljem, te teksta koji počinje rečenicom: "Rajko Lozo, hrvatski viteže, ustaški sine!"

"Mi hrvatski branitelji ne ulazimo u tekstualni dio na spomen-obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima. Tu problematiku prepuštamo institucijama Republike Hrvatske kako bi cjelovito riješili natpise i simbole totalitarističkih, ali i velikosrpskih, četničkih, sadržaja koji vrijeđaju osjećaje građana RH!" - stoji u priopćenju branitelja uz zaključak kako se posljednjih dana protiv branitelja vodi kampanja, a Rajka Lozu smatraju simbolom obrane Zadra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Mali Marinko
Podignuti novu ploču, ali bez natpisa ustaski jer je ovaj momak bija hrvatski vojnik a ne ustaša tj.nacist.
Slika korisnika momcilo
A disu bili ti zadarski branitelji da protestuju kad je stavljana ploča sa natpisom "ustaški viteže" ili je to bija pravi tekst i ideja za koju se borija i poginija on i ovi što sada protestuju .Kada se sabere ovo što se danas dešava u Hrvatskoj dolazi se do zaključka da su se srbi 91 sa pravom pobunili protiv ustaštva da im se nebi ponovila 41-45 ali da im se to ipak ponovilo a mi se toliko hvalimo sa antifašizmom a ustvari smo fašisti barem po izjavama udruga iz domovinskog rata , presjednika vlade i naše čokolinde koji nemogu i nesmidu sprovesti zakon jer bi izgubili stolicu a za obraz ih ni sram jer ga i nemaju .
Slika korisnika STOJA
Pa ne kaze nigdi ustašo nego ustaški sine i što je tu sporno ako mu je ćaća bija ustaša ne moze pisati partizanski sine.A ti momcilo vidim da te boli što nisi dobija srboslaviju.Pa neka te boli bolilo je inas 70 godina vašeg terora.
Slika korisnika momcilo
Stoja - prvo pročitaj napisano pa onda komentariši . A što se tiče srboslavije izgleda da tebi to i fali ali neznaš kako plakati za prošlim vrimenom pa optužuješ druge da bi sebe tišia i veliča - bido od čovika " čovika " ????????
Slika korisnika STOJA
Evo dvi proste rečenice jer tvoja pismenost možda to može razumjeti: Juga krepala.Čedo plače.