Ćorić: Nisam očekivao da će u petak od 11 sati na tribinama biti čak 5000 ljudi

Slika korisnika valentinam
Davis cup
Po svojoj baki Borna je Zadranin, te mu je sigurno srce ispunjenije nakon što se ugodno iznenadio brojnošću i bučnom podrškom koju je imao u svom meču protiv Johnsona na Višnjiku
Zvonko KUCELIN
Borna Ćorić

Borna je svoj prvi zadarski test položio s odličnim, a u našem se taboru nadaju da će se njegovi suigrači, Ivan Dodig i Mate Pavić, potruditi da do drugog testa i ne dođe. Budu li na istoj razini na kojoj su bili Ćorić i kasnije naš prvi reket Marin Čilić, Hrvatska bi doista mogla već sutra slaviti plasman u finale.     

- Igraju bez dvojice najboljih igrača i samim time nam je olakšan posao. Amerikancima se suzila dubina tima, ne mogu previše miksati što smo očekivali pred početak cijelog meča. Poveli smo s 1-0, vidim i Marin je na najboljem putu da nam donese i drugi bod tako da je krenulo najbolje što je moglo po nas. Sutra će biti izuzetno neizvjestan i zanimljiv meč parova, a naravno da bi bilo idealno da u nedjelju neću ni morati na teren. A ako bude trebalo tu sam – kazao je Ćorić.

Ćorić je za pobjedu osvojio 81 % poena na svom prvom servisu koje je pogađao sa 61 % preciznosti. Naš je tenisač zaradio i visokih 66 % poena na drugom servisu, a od osam prilika za 'break' realizirao je tri. Johnson je imao jednu i tu je iskoristio, ali kod njega je najveći problem bila realizacija drugog servisa (32 %).

Hrvatski tenisač je iskoristio uvjete i podlogu, na kojoj je njegova nadmoć u odnosu na 30. tenisača svijeta još više došla do izražaja.

Po svojoj baki Borna je Zadranin, te mu je sigurno srce ispunjenije nakon što se ugodno iznenadio brojnošću i bučnom podrškom koju je imao u svom meču protiv Johnsona na Višnjiku.

- Publika je bila stvarno fenomenalna i nisam vjerujte očekivao da će u petak od 11 sati na tribinama biti čak 5000 ljudi. Stvarno sam se ugodno iznenadio s tom posjetom i navijanjem koje je baš onakvo kakvo smo i pretpostavljali da će biti u Zadru. Publika je bila baš ona prava, živa i davala mi je pogotovo u drugom setu kad sam padao pravu podršku i to mi je jako puno značilo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno