FOTOGALERIJA: Mještani Gorice prosvjeduju protiv izgradnje pretovarne stanice

Slika korisnika valentinam
Žele razgovor s investitorom radova
Investitor izgradnje pretovarne stanice udaljene od mora svega 800 metara je tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije
RADIO PAG
Mještani Gorice održali su miran prosvjed uz zemljište na kojem se izvode radovi

Mještani Gorice na otoku Pagu i danas mirno prosvjeduju protiv izgradnje pretovarne stanice u njihovom mjestu, dijela budućeg sustava Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim. Na lokaciju predviđenu u tu svrhu jučer su stigli kamioni tvrtke Lavčević koji su dovezli žičane ograde i krenuli ograđivati teren prije početka građevinskih radova na objektu u koji će, prema riječima gradonačelnika Paga Ante Fabijanića Njekulina, biti dopreman sortirani otpad. No mještani Gorice kažu kako u ugovoru stoji da će se tu dopremati nesortirani otpad. Ističu kako su svjesni da je za gradnju pretovarne stanice ishođena pravomoćna građevinska dozvola, no tvrde kako je problem u tome što oni do postavljanja table na mjestu gradilišta prije nekoliko dana nisu znali što im se u susjedstvu sprema. Štoviše, kažu kako prvi susjedi nisu sukladno zakonu bili obaviješteni o početku gradnje. Velika većina mještana Gorice bavi se ovčarstvom, proizvodnjom sira i mlijeka. Pretovarna stanica za koju sumnjaju da će se pretvoriti u klasični deponij s kojeg će za jakih bura smeće biti raznošeno po njihovim pašnjacima i tako im ugroziti egzistenciju te otjerati s otoka i ono malo mladih što je tamo ostalo, pokrenulo OPG-ove i ekološku proizvodnju.

Investitor izgradnje pretovarne stanice udaljene od mora svega 800 metara je tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije koja je od Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, ispostava Pag ishodila građevinsku dozvolu KLASA: UP/I-361-03/17-01/000005: UR.BR.-2198/1-11-05/1-17-0017 još 7. studenog 2017. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno