Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Likovni potpis ispisan učenicima Alme Zednik

14.09.2018. 09:11


Zadartova galerija ugostit će 17. rujna izložbu likovne udruge Art.A. Udruga koju vodi Alma Zednik, djeluje u Zadru već 4 godina, a trenutačno okuplja 30 tak članova. Alma Zednik je zadarska Splićanka, akademska slikarica koja je završila West Kent College u Tonbridgeu u Engleskoj i koja u Zadru djeluje već osam godina. Slikarica je to koju privlači staklo i tehnike slikanja poput fuzije, ulja na staklu i vitraja.
– Trenutačno radimo podijeljeni u 3 grupe mladih od 7 do 18 godina i u jednoj grupi odraslih. Program naše udruge identičan je onom u srednjim umjetničkim školama i likovnim akademijama, ali prilagođen dobi. Riječ je o štafelajnom slikarstvu gdje u jednoj školskoj godini polaznici obrađuju sve crtaće i slikarske tehnike. Polaznici uče što je to kompozicija i kako iz tzv. 3D vizure prijeći u 2 D vizuru. Posebno mi je drago da osim osobnog stvaralaštva, za umjetnika i učitelja nema većeg zadovoljstva do prenošenja svog znanja i iskustva na mlade. Tako već imamo tri naša polaznika na akademiji likovnih umjetnosti. I još kad se spoje talent s marljivim radom mladih ljudi, ne može izostati zadovoljstvo rezultatom kojeg će svi osjetiti posjetom ovoj izložbi, rekla je Alma Zednik.
Ove godine izložbom se predstavljaju ne samo dječji radovi, nego i radovi grupe za odrasle. No zbog velikog zanimanja, atelier Alme Zednik na Smiljevcu, postaje sve tjesniji.
– Bilo bi lijepo kad bi Grad Zadar prepoznao naše djelovanje i dodijelio nam prostor. Nažalost, moj je atelier premali, a čini mise da ovakvih kulturnih sadržaja nedostaje u Zadru, rekla nam je na kraju Alma Zednik.