Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Još uvijek traju izvidi za žigosanje u školi

14.09.2019. 12:41
Još uvijek traju izvidi za žigosanje u školi


Slučaj žigosanja u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici izazvao je veliku pažnju hrvatske javnosti, no njen epilog još uvijek nije poznat. S obzirom da nam je općinski državni odvjetnik, Ivica Škara, početkom lipnja izjavio kako izvidi još traju, provjerili smo ima li novosti, odnosno jesu li protiv učenika koji je kolegici na ruku upaljačem utisnuo slovo »U«, pokrenute kakve mjere.
Naime, Škara nam je 1. lipnja o ovom slučaju pojasnio zašto istraga ovoliko traje:
– Izvidi još nisu završeni jer se radi o maloljetnoj osobi te je slučaj specifičan, budući da su u njega uključeni defektolozi i Centar za socijalnu skrb, kazao nam je Škara.
No, ponovnom provjerom doznajemo kako izvidi još uvijek traju upravo iz razloga što je riječ o maloljetniku te treba vremena za zahtjevnu obradu stručnih službi uključenih u ovaj predmet.
Kao što je poznato, riječ je o slučaju kojim je učenik prvoga razreda srednje škole upaljačem opekao školsku kolegicu i jednog kolegu.
Događaj se zbio za vrijeme nastave, a učenica je naknadno pojasnila zašto sve nije odmah prijavila profesorici: »Isprva nisam smjela reći profesorici što se dogodilo jer mi je jedna cura iz razreda zaprijetila da će me ozlijediti i objesiti ako ikome kažem jer se to radi drukerima.
No kad smo došli na sat tjelesnog odgoja, tamo sam bila u odjeći kratkih rukava i profesorica je primijetila kako imam opekotinu na ruci te me upitala što je bilo. Tada sam rekla što se dogodilo te nas je sve skupa poslala kod pedagoginje koja mi je namazala ruku i nazvala razrednicu«, izjavila je učenica za naš list.
Zbog slučaja se oglasila i ministrica obrazovanja, Blaženka Divjak, koja je u školu poslala i Prosvjetnu inspekciju, a koja je nakon obavljenog nadzora predložila razrješenje ravnatelja Joze Dragića. Međuim, Školski odbor nije htio prihvatiti prijedlog za smjenom Dragića, koji je pak na kraju ipak smijenjen odlukom ministrice Divjak. Umjesto njega školu je preuzela nova ravnateljica Zdenka Sršen Juričević.
Zbog dugotrajne procedure kakvu traži predmet s maloljetnikom ostaje i dalje čekati odluku Općinskog državnog odvjetništva kada će se konačno znati hoće li protiv ovog učenika biti podignuta optužnica.