Milijun kuna za otklanjanje nedostataka na zgradi Poliklinike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Opća bolnica Zadar raspisala natječaj
Nakon analize pristiglih ponuda, angažmanom ovlaštenih sudskih vještaka pojedine struke utvrdit će se na kome leži financijska odgovornost za utvrđene nedostatke, rekao je zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc
Zvonko KUCELIN
Zgrada nove Poliklinike

Opća bolnica Zadar nedavno je raspisala natječaj za otklanjanje nedostataka na zgradi Poliklinike. Poznato je kako je višedesetljetnu gradnju Poliklinike pratio niz nepravilnosti koje su kulminirale niskom kvalitetom izvedbe te nizom nedostataka. Šokantni nalaz glavnog nadzornog inženjera Josipa Vlainića iz ožujka 2015., ukazao je na posebno problematičan dio koji govori o lošoj kvaliteti gradnje koju nije moguće popraviti. Vrijednost radova za koje je raspisan natječaj gotovo je milijun kuna. Točnije 913.000 kn. Zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc potvrdio je kako su stavljanjem u punu funkciju i puno opterećenje svih sustava zgrade Poliklinike, koje zajednički kontrolira i koordinira centralni softver za upravljanje i nadzor, ustanovljeni određeni nedostatci i nepravilnosti u radu. Angažmanom vanjskih stručnjaka u području elektrotehnike, elektronike i strojarstva izrađen je elaborat nalaza i mišljenja, te troškovnik potrebnih dodatnih radova i preinaka koji bi otklonili nedostatke i optimizirali cjelokupan sustav. - Zbog kompleksnosti sustava testiranje i evaluacija se provodila posljednja dva mjeseca što je bio razlog iskakanja pojedinih komponenti (ventilacija, struja, agregati, grijanje, hlađenje…) na pojedinim dijelovima zgrade. Sukladno izrađenom elaboratu i troškovniku ustanova je pristupila postupku nabave za radove otklanjanja i optimizacije sustava. Nakon analize pristiglih ponuda, angažmanom ovlaštenih sudskih vještaka pojedine struke utvrdit će se na kome leži financijska odgovornost za utvrđene nedostatke. Provedbom spomenutih radova nadamo se otklanjanju nedostataka, optimizaciji i automatizaciji cjelokupnog sustava. Također, nakon provedenih radova očekujemo i značajno smanjenje rashoda za energente, a pacijentima i djelatnicima omogućavanje ugodnog i sigurnog prostora za boravak i obavljanje djelatnosti, naveo je dr. Edi Karuc.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno