Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nepoznati počinitelji usred predstave publiku gađali jajima

14.09.2021. 08:40


Neugodan incident okaljao je izvrsnu izvedbu predstave "Svila" koja je bila dio repertoara ovogodišnjeg, trećeg izdanja Zadar Organ Festivala. Usred predstave, za sada još nepoznati počinitelji, iz obližnjeg apartmana koji gleda na atrij palače Cedulin, gdje se održavala predstava, počeli su na publiku bacati jaja. Na nekoliko minuta ovaj nadasve neočekivani incident skrenuo je pozornost publike s predstave, no glumci su svoj posao nastavili raditi s najvećom dozom profesionalnosti te ih ovaj gnjusni incident nije nimalo omeo.
Kontaktirali smo Sonju Šimurinu iz PU zadarske koja nam je potvrdila kako su dojavu o kršenju javnog reda i mira zaprimili u ponedjeljak navečer, oko 21.10., te kako je slučaj u obradi. Iako se cijeli slučaj još uvijek istražuje, neslužbeno doznajemo kako je moguće da su počinitelji turisti koji su boravili u iznajmljenom apartmanu koji gleda na atrij palače Cedulin.
Tea Kulaš, organizatorica i umjetnička voditeljica Zadar Organ Festivala kazala nam je kako je cijela glumačka družina, ali i organizatori festivala bili izuzetno neugodno iznenađeni tim nemilim događajem.
– Cijeli smo slučaj prijavili policiji i prije samog kraja predstave. Nadam se da ovo neugodno iskustvo niti gledateljima predstave niti glumcima neće ostati u neugodnom sjećanju. Ovim putem čestitam glumcima na njihovom profesionalizmu. Unatoč ometanjima svoj su posao obavili vrhunski te se nisu dali pokolebati. Sretna sam i ponosna na njih te se nadam kako će se ova situacija što prije riješiti, kazala nam je Kulaš.