Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Povratak Debeljaka, Croatije (T) i Vrčeva

14.09.2021. 07:18


U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi ove sezone igrat će osam momčadi. Među njima će biti i Debeljak koji je nakon tri godine ponovno okupio seniorski sastav. U sezoni 2017./18. Debeljačani su bili treći u Drugoj ŽNL, sa sedam bodova manje od druge Zrmanje i osam u odnosu na prve Pažane. U sljedeće dvije sezone klub se natjecao s mlađim uzrastima i veteranima. Lani su izostale i mlađe kategorije, a jedina klupska selekcija bili su veterani koji tradicionalno nastupaju u Županijskoj ligi. U sezoni 2011./12. Debeljak je posljednji put igrao Prvu ŽNL koja je tada bila peti rang.
– U klubu zadnje tri godine nije bilo sluha za seniore – kaže Ante Gambiraža, koji je u svibnju ove godine treći put preuzeo dužnost predsjednika.
– Osim sa seniorima, u županijskoj ligi ćemo igrati i s papalinama i tićima. Naravno, tu su i dalje veterani. Imamo i mlađih pionira, ali nedovoljno da bismo se mogli prijaviti za ligu – dodaje Gambiraža.
Debeljačani su prošli vikend odigrali trening utakmicu u kojoj su s 2:1 pobijedili Podgradinu. Uz strijelce Šimu Jeraka i Karla Vujevića nastupili su: Josip Vrkić, Ante Demo, Dino Kovač, Donat Smolić, Šime Strenja, Ante Gambiraža, Toni Torbarina, Ante Smolić, Luka Smolić, Šime Jerak, Matija Petrović, Jure Grgeč, Paško Barišić, Josip Dražić, Josip Marinović, Leon Dražić. Prethodno je Debeljak pripremajući se za novu sezonu dvaput pobijedio Vrčevo. U prvoj utakmici bilo je 4:2 (Mate Galešić 2, Šime Jerak, Mate Strenja), a u drugoj 4:3 (Mateo Galešić 2, Šime Jerak, Mate Strenja). Povratnički seniorski nastup nakon tri sezone Debeljak će imati u subotu 18. rujna u 17 sati na gostovanju u Turnju kod Croatije, još jedne momčadi koja se lani nije natjecala u seniorskom uzrastu. Turanjaca također nama tri godine u Drugoj ŽNL nakon što su 2018. bili zadnji među prvoligašima. U 2018./19. počeli su nastup u Drugoj ŽNL, ali su ga završili prije polusezone pa su se svi njihovi rezultati izbrisali. Pandemija koronavirusa nakratko je zaustavila nogometni fenomen iz Glavice, no Vrčevo će nakon godinu dana mirovanja ponovno zauzeti mjesto među drugoligašima. U odnosu na prošlu sezone u ligi nema Zrmanje koja je odustala, a drugu godinu zaredom neće biti Paga i Murvice. Abeceda sporta i Sv. Mihovil su novi članovi Prve ŽNL.