Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Haberle: I molimo i mislimo na Gotovinu!

Autor: Ivan Stagličić

13.10.2008. 22:00
Haberle: I molimo i mislimo na Gotovinu!

Foto: Vedran SITNICA



Udruga “Žene u Domovinskom ratu Zadar” organizirala je u Pakoštanima projekciju filma Ivice Božića “Koracima nade u istinu” koji je prikazan u župnoj crkvi, a u povodu rođendana generala Ante Gotovine. Film prati akciju hodnje od Škabrnje do Pakoštana te je kao takav i zamišljen kao još jedan od vidova potpore generalu Anti Gotovini, svim zatočenim hrvatskim generalima te majkama, udovicama i svima onima koji su u Domovinskom ratu pretrpjeli najteže gubitke. Na projekciji se okupio velik broj gledatelja, a popratili su je s izraženim emocijama, pljeskom i pjevanjem domoljubnih i vjerskih pjesama.
– Nakon krunice koja se održala za duhovnu potporu našem generalu, poruka je, dragi generale, neka ti je sretan rođendan! I molimo i mislimo na njega, istaknula je nakon projekcije predsjednica udruge, Ivana Haberle te nastavila:
– Ja bih se ovom prigodom također htjela zahvaliti svim onim divnim ljudima koji su nam pomogli u našoj hodnji i zbilja su nam svi oni bili inspiracija i velika potpora. Tolika da ćemo hodnje nastaviti i dalje.
Potom su podijeljene posebne zahvalnice pakoštanskom župniku fra Ivanu Čolaku, časnim sestrama, predsjednici Turističke zajednice Pakoštane Danijeli Vulin i generalovoj teti, Mariji Miočev.
Okupljene je pozdravio i župnik fra Ivan Čolak izrazivši nadu da će u skoroj budućnosti general Ante Gotovina biti na slobodi i da će se onda moći napraviti prava proslava njegova rođendana, što je bila i velika želja svih okupljenih.
 


  GOTOVINA JE VIDIO FILM


Film “Koracima nade u istinu”, premijerno je bio prikazan 29. svibnja u Vrsima, kada je najavljeno da će se pokušati dostaviti jedna kopija i generalu Gotovini u Haag. Kopija je nakon bezbrojnih i rigoroznih kontrola uspjela stići do generala koji ju je pogledao te je poručio da briga i molitve koje mu upućuju žene i majke ima za njega uvijek posebnu vrijednost.
– To će nam svakako biti najveći poticaj da nastavimo s našim akcijama, kazala nam je Ivana Haberle.