Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

S ovakvom atmosferom nema straha za rezultate

Autor: Roman Morović

13.10.2008. 22:00
S ovakvom atmosferom nema straha za rezultate

Foto: Zvonko KUCELIN



Idemo u Beograd bez straha, idemo po pobjedu. Uostalom, mi smo i posljednja momčad koja ih je pobijedila u NLB ligi pa zašto ne bismo to ponovili – zaključio je Macura
Kako je najavio i trener Petrović košarkaši Zadra ovoga će tjedna imati nešto lakši režim treninga ne bi li se što bolje pripremili za subotnji ogled u Pioniru protiv beogradskog Partizana. Do sada je sve proteklo u najboljem redu. Iako su same pripreme često bile ispresijecane dolascima igrača, momčad je u prvim utakmicama sezone reagirala iznenađujuće dobro. Sjajnim drugim poluvremenima srušeni su Split i Cibona, a Bosna je protekle subote do nogu potučena s čak 44 poena razlike, što je najveća zadarska pobjeda otkad je regionalne lige. Nakon dugo godina nema više jednog ili dva pojedinca koji moraju vući momčad, sada Zadar ima dvije petorke od kojih je teško reći koja je bolja, plus dva mlada dragulja kao što su Prostran i Olivari. Kazao je trener Petrović kako će svaki igrač morati otkinuti jedan djelić svoga ega na štetu momčadi. Jedan od tih je i Jere Macura koji se u prve tri utakmice sezone nije naigrao, ali njegovo će vrijeme bez ikakve sumnje doći vrlo brzo.
– Istina je, nisam puno igrao u prve tri utakmice, no najvažnije je da momčad pobjeđuje. Odigrali smo sjajne tri utakmice i bolji početak sezone nismo mogli ni zamisliti. Sigurno je da nam godi pogled s vrha tablice, no to je tek početak, a ono pravo tek dolazi. Ne možemo reći da nismo očekivali pobjede protiv Splita i Bosne, no ona pobjeda u Zagrebu nam mnogo znači, kao uostalom i svaka protiv Cibone – kaže Macura.
Sama utakmica s Bosnom bila je prava zadarska rapsodija. Zadranima je sve polazilo za rukom i utakmicu su riješili već u prvih desetak minuta. Drugo poluvrijeme bilo je prava zabava kako za publiku, tako i za igrače na parketu, one u bijelim dresovima, naravno.
– Tu smo utakmicu odigrali zaista na visokoj razini. Nema se tu što više za reći, bili smo odlični svih 40 minuta i na kraju potpuno zasluženo upisali visoku pobjedu. Drago nam je što smo našim navijačima prikazali jednu vrhunsku košarkašku predstavu i nadamo se da će ih biti još puno, jer su oni to zaslužili.
Premda je dosta igrača dolazilo tijekom priprema, a Garnett tek protekli tjedan, momčad je djelovala prilično uigrano za početak sezone.
– Garnett je odličan momak i odmah se dobro uklopio u momčad, kao i svi koji su došli prije njega. Drago mi je da se pokazao već u prvoj utakmici, a siguran sam da ćemo svi mi biti još i bolji kako sezona bude odmicala – mišljenja je Macura.
Kako smo već rekli, Zadrani će ovaj tjedan imati nešto lakši program treninga, a u subotu ih očekuje veliki derbi protiv Partizana. I Beograđani su sezonu otvorili s tri pobjede, a posebno valja istaknuti ovu posljednju na gostovanju u Vršcu.
– Partizan je, kao i uvijek, jedan od glavnih favorita za naslov prvaka i sigurno je da će i ove sezone biti jedan od najtežih protivnika. No, mi idemo u Beograd bez straha, idemo po pobjedu. Uostalom, mi smo i posljednja momčad koja ih je pobijedila u NLB ligi pa zašto ne bismo to ponovili – zaključio je Macura.
I da se još jednom vratimo na riječi, ipak najboljeg govornika u KK Zadar, trenera Petrovića. Zadar nipošto ne smije pasti u euforiju. Iako je sve do sada djelovalo gotovo savršeno, od nove dvorane i navijača pa do dobre igre i rezultata, Zadrani su svjesni kako je ovo tek početak. Tek nakon utakmice s Partizanom počinju one prave pripreme i uigravanje momčadi za sve one velike ispite koji ih očekuju tijekom sezone. A u Beograd va banque po pobjedu.