Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vozači s kacigama dobili poklone

Autor:

13.10.2009. 22:00
Vozači s kacigama dobili poklone

Foto: Zvonko KUCELIN



Provodimo jednu preventivnu, represivnu i operativnu akciju pod nazivom “kaciga”, a koja je usmjerena prema vozačima koji upravljaju mopedima i motociklima. Postupak je jednostavan, onima koji su zatečeni u prometu s kacigom dijelimo poklone, a za one bez kacige idu represivne mjere
PU Zadarska jutros je provodila akciju “Kaciga”, a djelatnici postaje prometne policije su na raskrižju kod Jazina zaustavljali vozače mopeda i motocikala te provjeravali prije svega imaju li kacigu, ispravne dokumente i tehničku ispravnost vozila. Motociklisti i mopedisti koji su uhvaćeni u prekršaju isključeni su iz prometa, dok su oni koji su imali sve u redu dobili poklone. Pomoćnik načelnika postaje prometne policije Zadar, Ivica Rumora, kojeg smo zatekli u zaustavljanju vozača, rekao nam je više o samoj akciji.
– Provodimo jednu preventivnu, represivnu i operativnu akciju pod nazivom “kaciga”, a koja je usmjerena prema vozačima koji upravljaju mopedima i motociklima. Postupak je jednostavan, onima koji su zatečeni u prometu s kacigom dijelimo poklone, a za one bez kacige idu represivne mjere, to jest kazna od 1000 kn, rekao je Rumora dodajući kako vozači neće dobiti nikakva upozorenja, obzirom na akciju te da će svi uhvaćeni u prekršaju dobiti i kazne.
Vozači koji uopće nisu imali kacigu uz novčanu kaznu ostali su i bez vozačke dozvole do osam dana uz izricanje mjere opreza. Ova akcija je pokrenuta zbog sve većeg broja poginulih motociklista u prometu.
– Ove godine imali smo pet smrtno stradalih sudionika u prometu koji su koristili mopede ili motocikle i povodom toga provodimo ovu akciju, a provest ćemo još akcija u narednom periodu, napomenuo je Rumora.
Vozači mopeda i motocikala koji nisu uhvaćeni u prekršaju dobili su na poklon USB stick, privjesak, olovku i blok.