Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uskoro nova izložba u Prirodoslovnom odjelu Narodnog muzeja Zadar

13.10.2010. 22:00
Uskoro nova izložba u Prirodoslovnom odjelu Narodnog muzeja Zadar


“Flora i fauna Jadrana” je veoma atraktivna izložba koja će biti postavljena u našim prostorijama koje su kompletno preuređene, i to uglavnom s recikliranim materijalima kazala je Vujčić- Karlo, dodavši kako će posjetitelji moći vidjeti mnogo različitih vrsta morske flore i faune, te saznati više o pojedinim vrstama
Prirodoslovni odjel Narodnog muzeja Zadar priprema atraktivnu izložbu naziva “Flora i fauna Jadrana”, kao i izložbu “Člankonošci – Arthropoda, razgovor umjetnika i prirodoslovca” koja će biti postavljena u suradnji s Galerijom umjetnina.
Otvorenje izložbe “Člankonošci – Arthropoda, razgovor umjetnika i prirodoslovca” održati će se 21. listopada u Gradskoj loži, a posjetitelji će moći vidjeti grafike i matrice splitskog umjetnika Edvina Dragičevića u kombinaciji s entomološkim kutijama.
– Grafike i matrice Edvina Dragičevića biti će popraćene s entomološkim kutijama te s duhovitim tekstovima koje smo osmislili u tu svrhu, kazala je voditeljica i viša kustosica Prirodoslovnog odjela dr. sc. Snježana Vujčić- Karlo.
Izložba “Flora i fauna Jadrana” bit će postavljena u prostorijama Pridoslovnog odjela, a otvaranje se planira početkom studenog.
– “Flora i fauna Jadrana” je veoma atraktivna izložba koja će biti postavljena u našim prostorijama koje su kompletno preuređene, i to uglavnom s recikliranim materijalima kazala je Vujčić- Karlo, dodavši kako će posjetitelji moći vidjeti mnogo različitih vrsta morske flore i faune, te saznati više o pojedinim vrstama.
Jedna prostorija predstavlja jadransko podmorje, te je uređena uz pomoć morskog kamenja i pijeska što će zasigurno plijeniti posebnu pažnju.
– Osim različitih primjeraka iz Jadrana, izložba će biti popraćena zanimljivim fotografijama Zadranina Ivice Šoše, koji se bavi podmorskom fotografijom, što će dodatno naglasiti ljepote Jadrana, istaknula je dr. sc. Snježana Vujčić- Karlo.