Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Četiri Europske nagrade za izvrsnost OŠ Bartula Kašića

13.10.2011. 22:00
Četiri Europske nagrade za izvrsnost OŠ Bartula Kašića


Svečena dodjela Europskih nagrada izvrsnosti, u sklopu koje će biti prezentiran i videosažetak eTwinning uradaka, najavljena je za ponedjeljak 17. listopada u 18 sati u Osnovnoj školi Bartula Kašića


Osnovna škola Bartula Kašića dobila je četiri Europske nagrade za izvrsnost za četiri različita europska projekta koje su učenici realizirali tijekom prošle školske godine u sklopu eTwinniga, virtualnog portala Zajednice škola Europske Unije.
Spomenuti europski virtualni portal u Osnovnoj školi Bartula Kašića pokrenut je prije pet godina. Na različitim projektima učenici su radili sa svojim voditeljima, za što su dobili zaslužene Europske nagrade za izvrsnost. Riječ je o nagradama za eTwinning projekte: European virtual trips, Local artists, King of my castle i Memories of a school year. Za prva tri eTwinning projekta zadarski Bartul Kašić je voditelj projekata zajedno sa školama blizancima u Grčkoj, Škotskoj i Rumunjskoj.
U dvije godine, otkako Hrvatska sudjeluje u eTwinningu, Osnovna škola Bartula Kašića ukupno je dobila sedam prestižnih Europskih nagrada izvrsnosti. S “Mathematicomix-om” zadarski Bartul Kašić je bio u nominaciji za najbolji Europski projekt za 2011. godinu. Inače, ove godine u Hrvatskoj dodijeljene su četiri Europske nagrade izvrsnosti – European Quality Labels.a, od kojih je Bartul Kašić dobio tri.
Svečana dodjela Europskih nagrada izvrsnosti, u sklopu koje će biti prezentiran i videosažetak eTwinning uradaka, najavljena je za ponedjeljak 17. listopada u 18 sati u Osnovnoj školi Bartula Kašića.