Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

I Vrančić pozvao građane da ne plaćaju odvjetničke pristojbe

13.10.2011. 22:00
I Vrančić pozvao građane da ne plaćaju odvjetničke pristojbe


Omerka Šarin Frantin zatražila je od gradonačelnika dr.Vrančića da poduzeme nešto po pitanju uplatnica, koje su ovih dana Zadranima stigle na kućne adrese, na kojima je uz dug za dnevnu parkirnu kartu iskazana i odvjetnička opomena od 132 kune. SDP-ova vijećnica drži da građani trebaju platiti dug za dnevnu kartu, no ne i troškove fantomskih firmi iz Zagreba – firme koja utjeruje dugove i odvjetničkog ureda.
Gradonačelnik dr. Vrančić, prihvatio je njezinu inicijativu te pozvao sve građane, koji su dobili takve uplatnice, da se jave u tvrtku “Obala i lučice”, gdje je riješiti nastali problem.
– Duka, direktor “Obala i lučica” pojasnio mi je kako se na ovaj način željelo natjerati one koji svjesno izbjegavaju obvezu plaćanja i imaju veliku dugovanja, i do 15 tisuća kuna da ne vrše nasilje nad građanima koji uredno plaćaju parkiranje. Takvo ponašanje se ne može tolerirati. Jasno je da se svakome može dogodit da zaboravi platiti parking jedan sat ili dan. Tim građanima bit će naplaćena samo dnevna karta, za što se dovoljno javiti u “Obalu i lučice”, pojašnjava dr. Vrančić, ističući da velike naplatiše, na ovaj način se želi natjerati da poštuju zakon i podmire svoja dugovanja, uz moguć dogovor i kompromis.
Gradonačelnikovim odgovorom bila je zadovoljna vijećnica Šarić Frantin, konstatirajući da Zadrani ne moraju plaćati lihvarske kamate zagrebačkih odvjetnika.