Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kasap: Do kraja godine prvi priključci na plinovod

13.10.2011. 22:00
Kasap: Do kraja godine prvi priključci na plinovod


Očekujemo da ćemo do kraja godine imati prve priključke na plinovod na području Zadra. Prema najavama prvi potrošači mogu očekivati značajne popuste kada je u pitanju cijena priključka. Kolika će biti cijena kubičnog metra plina odredit će EVN, tvrtka koncesionar i Hrvatska energetska regulatorna agencija, rekao je dogradonačelnik Zadra Darko Kasap jučer na otvaranju 3. klima-foruma koji se održava u Hotelu Donat.
Kasap je održao izlaganje na temu “Važniji investicijski projekti ostvareni u Zadru i okolici”, gdje je posebno istaknuo projekt izgradnje kolektora visoke zone.
– Izgradnja kolektora visoke zone je projekt vrijedan 50 milijuna eura. U sklopu njega se uređuje sva komunalna infrastruktura, između ostalog postavlja se i plinovod.
Treći klima-forum pokriva teme kao što su tržište, struka, obrazovanje, norme i propisi u području hlađenja, ventilacije i klimatizacije, uporaba i oporaba radnih tvari, projektiranje i izvođenje sustava hlađenja, ventilacije i klimatizacije. Također, na skupu će biti riječi i o tehnici hlađenja, toplinskoj izolaciji, tehnici ventilacije i klimatizacije i druge.