Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Koncesija za bazen na Kolovarama ostaje “Zadarskom športu”

13.10.2011. 22:00
Koncesija za bazen na Kolovarama ostaje “Zadarskom športu”


U vladajućoj koaliciji su mišljenja da će “Zadarski šport” , s obzirom da je u vlasništvu Grada i da ga kontrolira Gradsko vijeće, bazenom upravljati bolje nego udruga građana, rekao je Nedjeljko Pavlović (HDZ)


Uz protivljenje vijećnika SDP-a i HNS-a Gradsko vijeće je potvrdilo svoju raniju odluku o davanju u koncesiju Otvorenog plivačkog bazena Kolovare  “Zadarskom športu”, trgovačkom društvu u vlasništvu Grada Zadra.
Vijeće je odluku o ovoj dvadesetogodišnjoj koncesiji donijelo još u travnju, no na odluku se žalio Plivački klub Zadar čiji je predsjednik Darko Smrkinić. U žalbi koju je Ministarstvo mora prometa i infrastrukture ocijenilo osnovanom navedeno je, među ostalim,  i kako  iz travanjske odluke o davanju u koncesiju nije jasno kojim se kriterijima Gradsko vijeće vodilo kada je za koncesionara odabralo “Zadarski šport”, a ne Plivački klub Zadar kao i da Plivački klub već 63 godine uspješno upravlja bazenom, te su za to vrijeme svi klubovi koji bazen koriste ostvarivali zamjetne rezultate. Ministarstvo je odluku Gradskog vijeća, kako je kazala pročelnica Ureda Grada Mirjana Zubčić, poništilo i vratilo Vijeću na ponovo odlučivanje i zbog toga što odluka nije sadržavala popis svih objekata koji se nalaze na pomorskom dobru danom u koncesij, te zbog nepreciziranih obveza koncesionara vezano uz korištenje bazena.
– Razlozi poništenja odluke, ocijenila je Zubčić, nisu suštinske nego formalne naravi.
Vijećnice SDP-a i HNS-a nisu se složile s tom konstatacijom.
–  Radi se o tome da je, unatoč našim upozorenjima, Gradsko vijeće donijelo nezakonitu odluku i u tome ustrajete i ne poštujete ono što je Ministarstvo reklo u svojem rješenju o poništenju odluke.  Formalne stvari ste inkorporirali u novi prijedlog odluke, ali i dalje nije utvrđena bit,  to jest zbog čega je eliminiran Plivački klub Zadra u odnosu na “Zadarski šport”. Vaš je obrazloženje da je “Zadarski šport” dobio koncesiju zato što je to “Zadarski šport” , a to je kao da kažete da je Janko dobio zato što je Janko, a da Marko nije zato što je Marko. Kažete da ste eliminirali Plivački klub zato što je to udruga građana, a ta ga osobina ne može eliminirati , a to zna i Ministarstvo, rekla je Ingrid Antičević Marinović (SDP), dok je Vesna Sabolić (HNS) zatražila da Vijeće izmijeni odluku jer je “Plivački klub Zadar osnovan zbog zadovoljavanja potrebe građana za sportom, a  ‘Zadarski šport’ kao trgovačko društvo zbog stjecanja profita”.
Istupajući u ime Kluba HDZ-a i koalicijskih partnera HSS-a, HSP-a i HSU, Nedjeljko Pavlović (HDZ)  je rekao kako su u vladajućoj koaliciji mišljenja da će “Zadarski šport” ,s obzirom da je u vlasništvu Grada i da ga kontrolira Gradsko vijeće, bazenom upravljati bolje nego udruga građana.
– Udruge mogu prestati s radom ili od jedne mogu nastati dvije, obrazložio je svoju podršku ovoj odluci pročelnik Upravnog odjela za kulturu i šport Radovan Dunatov, dok je pročelnica Zubčić napomenula kako “Zadarski šport” upravlja “svim sportskim objektima na području Grada Zadra i dužan je prihode utrošiti u sport i rekreaciju”.