Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Opozicija pljeskala županu zbog Porthosa

13.10.2011. 22:00
Opozicija pljeskala županu zbog Porthosa


Rasprava o dopuni odluke o dodjeli koncesije na pomorskom dobru ugostiteljskom objektu “Porthos” u vlasništvu Alana Nikpalja, umjesto najavljenog napuštanja sjednice Županijske skuptšine od strane vijećnika SDP-a i HNS-a, završila je pljeskom županu Stipi Zrilić iz opozicijskih klupa.
Prema prijedlogu odluke koncesionar je, uz dosadašnjih 5 kuna po metru četvornom plaže i 3 posto od ostvarenog prihoda, trebao županijskom proračunu godišnje plaćati još 36.000 kuna zbog proširenja ugostiteljskog objekta, čemu su se, navodeći kako će riječ o nelegalnoj gradnji, odnosno betonizaciji obale, oštro usprotivili opozicijski vijećnici.
Nikola Turčinov je napomenuo kako stanje na papirima ne odgovara stanju u prostoru, napominjući i kako je uz samo more izgrađen bespravni zidić u dužini od oko 50 metara. Nevena Petani (SDP) je ustvrdila kako bi donijeti dopunu odluke značilo “ne samo potvrđivanje nelegalnih radnji, već i pogodovanje”, a Predrag Šarić (HNS) pitao je kakvu bi poruku time poslala Skupština.
– Ako ovo prođe, nema razloga da itko od Istre do Dubrovnika ne betonira obalu i napravi zid uz more, rekao je Šarić.
Antun Zoran Savić (HDZ) zaustavio je izlazak opozicijskih vijećnika pozvavši ih da pričekaju jer će se i vijećnici pozicije s njima složiti, a Željko Lončar (HDZ) je kazao kako smatra da, bez obzira na sve, Županija ne bi trebala izgubiti novac kojeg koncesionar treba platiti.
– Ono što je nelegalno treba ukloniti, ali oni u međuvremenu i dalje rade. Na teren neka izađe lučki kapetan i neka izađu nadležne inspekcije te neka izdaju rješenje koje Županija ne može izdati, rekao je Lončar.
U konačnici je župan Zrilić povukao s dnevnog reda prijedlog odluke te će se o “slučaju Porthos” raspravljati ponovno nakon što vijećnicima budu predočene sve činjenice.