Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Predovan: Nije normalno da Polikliniku i dalje gradi izvođač kriv za zastoj

13.10.2011. 22:00
Predovan: Nije normalno da Polikliniku i dalje gradi izvođač kriv za zastoj


Biste li vi tvrtki, koja je već jednom pokušala varati, ponovo dali posao na tom istom projektu, zapitao je vijećnik Željko Predovan, zadarskog gradonačelnika dr. Zvonimira Vrančića, na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća, pritom aludirajući na ovotjedni nastavak radova na poliklinici na Relji u Zadru, koji je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, unatoč kršenju ugovora, ponovo povjerilo splitskoj tvrtki “Alkom”. Ista priča je i s tvrtkom koja vrši nadzor, u ovom slučaju to je “Nova invest” d.o.o. iz Gospića, koja je kao i “Alkom”, ponovo dobila posao na zadarskoj poliklinici.
Predovan je ustvrdio da nije normalno, da tvrtke koje su radile mimo projektne dokumentacije, ponovo dobiju nastavljaju raditi na istom projektu.
Dr. Vrančić, odgovarajući na Predovanovo pitanje, istaknuo je da on kao zadarski gradonačelnik, pa čak i kao bivši ravnatelj Opće bolnice Zadar, nije najkompetentnija osoba za ovu aktualnu tematiku. Ipak, Predovanovo pitanje, odnosno istup, ocijenio je pomalo pretjeranim.
– Ne bi rekao da je “Alkom” varao, pretjerano je tako govoriti. Nisu oni radili po nekakvoj drugog projektnoj dokumentaciji, nisu varali. Jednostavno, postojeća dokumentacija nije bila dovoljno precizna, što je u međuvremenu riješeno. Dokumetacija je korigirana, zajedno s troškovnikom, koji je sada nešto manji, kaže dr. Vrančić, dodajući da se sada radovi nastavljaju po precizno izrađenoj projektnoj dokumetaciji uz povoljniju cijenu.
Predovan se nije složio sa zadarskim gradonačelnikom, smatrajući da je “Alkom” radio mimo projekta, zbog čega su radovi zaustavljeni prije više od dvije godine. Da je kojim slučajem, kako kaže Predovan, to njegov projekt, nakon takvih grešaka više ne bi imao povjerenja u izvođače i nadzor. Definitivno, Predovan ih ne bih ponovo izabrao da dovršavaju projekt, koji je stopiran zbog njihovih pogrešaka.


 NOVO RUHO DJEČJIH IGRALIŠTA


Dječja igrališta na rivi i na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana na Bilom Brigu, uskoro bi mogla biti dodatno uređena. Naime, dr. Vrančić prihvatio je inicijative vijećnika Svemira Bašića i Ive Gregova. Bašić je zatražio proširenje dječjeg igrališta na rivi jer, kako je naveo, tamo dolazi veliki broj djece, a prostor za igru je mali te nedostaje klackalica, ljuljački… Gregov je prenio inicijativu zabrinutih roditelja s Bilog Briga čija se djeca igraju u blizini Osnovne škole “Zadarski otoci”.
– Umjesto šljunka, na igralištu na Bilom Brigu, trebala bi se postaviti spužvasta, antistresna podloga, kakvu imamo na Uskoku. Šljunčana podloga je opasna, kad dijete padne na šljunak, lako se ozlijedi. Tako tamo imamo svaki dan razbijenih glava i koljena. Osim toga, od šljunka se diže prašina koja djeci stvara probleme u dišnom sustavu, govori Ivo Gregov.
Gradonačelnik dr. Vrančić, zadužio je Juru Zekanovića, resornog pročelnika da izvidi stanje na Bilome Brigu. Vjerujući kako nisu u pitanju veća financijska izdvajanja, dr. Vrančić je rekao da će dovesti u red sporno igralište na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana. Što se tiče igrališta na donjoj rivi, i ono bi se uskoro moglo opremiti novim igračkama.




 MIKIN: ŠTO JE S POSLOVNOM ZONOM CRNO?


Željka Mikina, SDP-ovog vijećnika, zanima sudbina centra za mlade kao i stare zgrade Kazališta lutaka u Jazinama, koju su na korištenje trebale dobiti zadarske mlade alternativne skupine. Uz to, Mikin je pitao i za poslovnu zonu Crno, koja prema njegovom izračunu, čeka već šest godine.
Dr. Vrančić je istaknuo kako Grad Zadar nije umiješan u peripetije s novom zgradom kazališta lutaka. Čim se lutkari isele iz stare zgrade, mladi alternativci će na Jazinama dobiti svoje prostorije.
– Nismo se odrekli centra za mlade. Gotova je sva projektna dokumentacija, imamo građevinsku dozvolu i sutra bi mogli početi s gradnjom da imamo 35 milijuna kuna. Kad ih uspijemo nabaviti, krenut ćemo s gradnjom centra za mlade, govori dr. Vrančić.
Što se tiče poslovne zone Crno, dr. Vrančić je kaže da je puno toga napravljeno, tako da se za najviše 15-ak dana može očekivati raspisivanje natječaja za projektnu dokumentaciju, koja bi trebala biti završena do početka sljedeće godine.