Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ulaznice za balet po cijeni od 100 i 140 kuna

13.10.2011. 22:00
Ulaznice za balet po cijeni od 100 i 140 kuna


Ruski carski balet koji u Zadar dolazi 25. studenoga, gledatelje privlači sjajnim kostimima, izvrsnom koreografijom, izvanrednim temperamentom i skokovima


Carski ruski balet ponovno gostuje u Zadru s programom Carmen i Bolero 25. studenog u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 20 sati. Karte će se moći kupiti po cijeni od 100 do 140 kuna počevši od ovog ponedjeljka u Turističkom informativnom centru na Narodnom trgu, najavljeno je na jučerašnjoj novinskoj konferenciji održanoj u foajeu HNK Zadar.
Branko Ganzulić, zamjenik predsjednika Turističke zajednice Grada Zadra, kazao je kako i Zadar može napraviti dobre i kvalitetne događaje i to s ritmom događanja kakav nisu uspjele održati niti mnoge brojčano veće sredine.
– Počeli smo osjećati taj metropolitanski status i kod našeg malog grada, kazao je Ganzulić, dodavši kako su kroz Zadar u posljednjih pet, šest godina prodefilirale stotine vrhunskih umjetnika koji nisu imali sreće da se plasiraju kao ovi veliki, no koji su jednako kvalitetni. Dodao je i kako rezultati posjeta turista u Zadar nisu fikcija te kako se tu radi o najboljim turističkim rezultatima u povijesti ove regije.
Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice Grada Zadra kazao je kako su oni neprofitna organizacija koja sve što radi – radi da pokrije troškove koliko je to moguće.
– Nema tu nekih financijskih interesa, zaključio je Šupe, dodajući kako je ovakav vid događanja njihovo opredjeljenje, iako podržavaju i drugačije programe.
Više o samom programu kazala je Nena Jurišić iz udruge Gesta pojasnivši kako se tu radi o vrhunskim umjetnicima koji su polaznici poznatih baletnih škola i koji su tijekom cijele godine po svjetskim turnejama.
Što se tiče samih programa Carmen i Bolero napomenula je kako se radi o punim izvedbama u trajanju od trideset i četrdeset minuta koje ne samo da nisu skraćivane, već je jedna i nekoliko minuta duža.
– Ruski carski balet nas privlači sjajnim kostimima, izvrsnom koreografijom, izvanrednim temperamentom i skokovima koji će one koji ga pogledaju ostaviti bez daha, zaključila je Jurišić.
Prodaja karata ta balet Carskog ruskog baleta kreće od ponedjeljka u Turističkom informativnom centru. Sveukupno će u prodaju biti pušteno tri i pol tisuće karata, no zbog problema s vidljivošću Labuđeg jezera ovaj put su odlučili podijeliti dvoranu na dva dijela, a u skladu s tim i karte te njihovu cijenu. Parter će obuhvaćati 2.000 mjesta za koje će karta iznositi 140 kuna, dok će za tribine biti ostavljeno 1.500 mjesta po cijeni od 100 kuna.