Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar nanio prvi poraz Dinamu

13.10.2011. 22:00
Zadar nanio prvi poraz Dinamu


Zadar je pobijedio Dinamo. U 11. kolu Prve HNL prvoligaš sa Stanova je pred svojim gledateljima pobijedio “modre” nadigravši ih u svim elementima igre. Čini se da je Zadra ovoga puta za “modre” bio Real MadRid, a ne obrnuto, kako je prije susreta tvrdio Krunoslav Jurčić. Zadrani su srušili momčad koja igra Ligu prvaka, a  to jer nakon Hajduka “drugi” skalp hrvatskih nogometnih veliokana.
U prvih desetak minuta bilo je to obostrano ispitivanje snaga, s time da je Zadar u dva navrata odigrao lijepe akcije, ali bez završnog pasa. U 15. minuti hladan tuš za Zadrane. Sudac Burilo je dosudio nepostojeći slobodni udarac za prekršaj nad Krstanovićem koji izvodi Sammir. Nakon njegova centaršuta Jonjić izbija, ali samo do lijevog boka s kojeg Tonel iz prve centrira, a najprisebniji u kaznenom prostoru Zadra je Beqiraj, koji pogađa lijevi kut Ježinine mreže – 0:1.  Zbog prigovora još je kapetan Zadra dobio žuti karton, iako je bio potpuno u pravu. Da tu ne bude kraj Zadrovim problemima iz igre zbog ozljede izlazi Mihael Kovačević, a trener Zebić na teren šalje Sarića.
Igrala se 22. minuta kada je Zadar imao prvu pravu prigodu. Korner s lijeve strane izvodi Mršić i pogađa ravno u glavu Santinija na rubu peterca. Nažalost, prvi strijelac lige nije bio precizan, lopta odlazi barem metar od  okvira gostujućeg gola. U 28. minuti nakon kratke kombinacije sa Suraćem s 20-k metara iskosa s desne strane udarac je okušao Banović. Nije to bio loš pokušaj, lopta je prohujala nedaleko od okvira  Dinamovih vratiju. Dugo se igra odvijala na sredini travnjaka, onda u 38. minuti erupcija oduševljenja na Stanovima. Mršić je odlično prošao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac Dinama  i odigrao fantastičnu loptu na7-8 metara prema natrčalom Begonji koji tuče iz prve. Kelava najprije brani njegov udarac, ali kratko odbija loptu, Begonja ponovno natrčava i ispod Dinamovog vratara šalje loptu u mrežu – 1:1.
U drugom poluvremenu Dinamo pojačava ritam, umjesto Kovačića u igru ulazi Ibanez. U 56. minuti nova erupcija oduševljenja na Stanovima, Zadar je poveo. Leko na 20-ak metara od gostujućih vratiju ruši Sntinija,a sudac Burilo bez krzmanja pokazuje na slobodan udarac. Kada su svi očekivali da će Santini samo preskočiti loptu i prepustiti slobodnjak Mršiću, na zapprepaštenje „modrih” stsiti Zadrov napadač tuče ispod živog zida i pogađa donji desni kut Kelavine mreže – 2:1.  Igrala se 63. minuta kada je Ibanez opasno zprijetio iz slobodnjaka s 30-k metara, lopta je prohujala tik iznad grede. Do kraja utakmice Zadrani su fanatičnom borbenošću uspjeli sačuvati vodstvo ne dozvolivši Dinamu da stvori niti jednu 100-postotnu priliku. Velika pobjeda Zadra.


 KOVAČEVIĆ SE OZLIJEDIO NAKON ČETIRI MINUTE


Debi Mihaela Kovačevića u dresu Zadra trajao je samo 18 minuta kada je izašao iz igre. Već u 4. minuti nakon dvoboja s Krstanovićem Kovačević se uhvatio za koljeno i odmah signalizirao Daliboru Zebiću da neće moći nastaviti utakmicu. Zebić je tražio od Kovačevića da ostane u igri, ali vrlo brzo u igru je ušao Ante Sarić i zauzeo Kovačevićevo mjesto na desnom stoperu. Inače, Kovačević je u ljeto 2010. imao problema s ozljedom koljena (ligamenti) zbog čega je nekoliko mjeseci bio izvan travnjaka. Problemi sa stoperima tako se nastavljaju budući da je u prvih deset kola Mario Bilen dvaput obnavljao ozljedu stopala. Jučer u momčadi nije bilo i Marina Cona koji je ima tri žuta kartona.




 NOVI DRES ANTONIJA JEŽINE


Antonijo Ježina je imao domaću premijeru svog novog dresa. Vratar Zadra odjenuo je majicu sa crveno-bijelim vodoravnim prugama. Kad je riječ o ostatku momčadi na Stanovima bi trebali razmisliti o promjeni cjelokupne garniture budući da Zadar u istim dresovima igra već drugu godinu zaredom. Posljedice toda nije teško vidjeti jer se na prednjem dijelu dresova većini zadarskih igrača isprala reklama.