Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sjećanje na čuvara dalmatinske baštine

13.10.2013. 22:00
Sjećanje na čuvara dalmatinske baštine


Koncert „Ljubi s ljubavlju” u čast maestra Ljube Stipišića Delmate održan je u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u subotu. Organizator koncerta „Ljubi s ljubavlju” je Zaklada Ljubo Stipišić Delmata koja je osnovana u čast maestra Ljube Stipišića Delmate, čuvara dalmatinske glazbene baštine, aranžera, skladatelja i dirigenta.
Zaklada Delmata počela je s djelovanjem u listopadu 2012. u Zadru, na prvu obljetnicu maestrove smrti, sa svrhom proučavanja i popularizacije njegovog umjetničkog stvaralaštva odnosno sa ciljem očuvanja baštinskih vrijednosti Dalmacije te očuvanja i promocije hrvatske kulturne baštine na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Zakladi je sjedište Gradska knjižnica Zadar.
Na koncertu su nastupili Gradski zbor Brodosplit – Split, Vokalisti Salone – Solin, Mriža – Split, Neverin – Kaštel Lukšić, Tedi Spalato; ulomke iz Anime Delmatice interpretirali su dramski umjetnici Jolanda Tudor i Trpimir Jurkić, a sudjelovala je Helena Mikas, članica dramske skupine iz Sv. Filipa i Jakova. Program večeri uredili su Mirko Đinđić i Vlado Šunko.