Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vijeće HTZ-a prihvatilo prijedlog budžeta za oglašavanje

13.10.2013. 22:00
Vijeće HTZ-a prihvatilo prijedlog budžeta za oglašavanje


Hrvatska turistička zajednica iznosom od 71 milijun kuna snažno i u 2014. godini nastavlja oglašavanje s javnim i privatnim sektorom – Iz TZ Zadarske županije već je poslana aplikacija za Model IV zajedničkog oglašavanja s Ryanairom, koji je ključan za ovdašnji aviopromet, a Scandjet će aplicirati ka modelu III


Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na 19. sjednici, prihvatilo je prijedlog budžeta Hrvatske turističke zajednice za oglašavanje, a što se značajno tiče svih turističkih poslova i sudbine turizma i u Zadarskoj županiji.
Prihvaćanjem prijedloga definirani su ukupno planirani iznosi za oglašavanje po novim modelima za oglašavanje u promotivnim i/ili prodajnim kanalima subjekata javnog i privatnog sektora u 2014. godini koje je HTZ definirala još u kolovozu s ciljem omogućavanja kvalitetnije pripreme privatnog i javnog sektora za turističku 2014. godinu. Za model I planiran je iznos od 12,4 milijuna kuna, za model II 9,3 milijuna kuna, za model III 24,8 milijuna kuna, za model IV 15,5 milijuna kuna te za model V 9 milijuna kuna koji će se financirati iz sredstava za nerazvijene.
Na sjednici je još jednom izraženo zadovoljstvo uspješnom sezonom, odnosno povećanjem broja dolazaka od 5,45 posto i noćenja od 3,33 posto u prvih osam mjeseci ove godine. Istaknuto je kako pokazatelji ukazuju na trend skraćenja prosječne duljine boravka gostiju u destinacijama, odnosno veću mobilnost i naglašeno je kako svi dionici u sektoru moraju zajedno i dalje jačati svoju suradnju kako bi i nadolazeća turistička sezona bila uspješna.


Dani hrvatskog turizma 2013.




Tradicionalni godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika, koji redovito okuplja više od dvije tisuće sudionika, održava se u zajedničkoj organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije 24. i 25. listopada u Falkensteiner hotelima na Punta Skali. Na najvećem skupu hrvatskoga turističkog sektora i ove će godine biti analizirani učinci turističke 2013. godine te najavljene aktivnosti za sljedeću turističku godinu.