Ryanair leti od travnja i uvodi novu destinaciju za Berlin

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
O'Briena je dočekala direktorica Zračne luke Irena Ćosić

Ryanairov komercijalni direktor, David O'Brien, jučer je Zadru donio dobru vijest - njihovi će zrakoplovi ipak letjeti za Zadar od početka travnja, a ne svibnja, kako se ovih dana špekuliralo. Na novinskoj konferenciji u Zračnoj luci Zadar O'Brien je prezentirao najsvježije podatke o prometu sa zadarskom Lukom, ali i planove za iduću godinu.

- Zadar je i u punoj sezoni hit destinacija, razgovarali smo o ovome sa  direktoricom i odlučili da ćemo s letovima početi u travnju. Ta razlika čini Ryanair prepoznatljivim jer vozi putnike kada druge kompanije ne voze - rekao je O'Brien.

Najavljena je još jedna vrlo važna vijest za promet Zračne luke Zadar, a to su letovi za Berlin s kojima ova kompanija započinje 4. travnja, i to dvaput tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom.

Novi bolji web

- Ryanair je presretan objavom rasporeda letenja iz Zadra za sezonu 2016. sa jednom novom destinacijom, Berlinom, te sveukupno 13 destinacija koje će Ryanair povezivati sa Zadrom, a kojima će, prema procjenama, prevesti 315.000 putnika i stvoriti mogućnost za povezanih 230 radnih mjesta u Zračnoj luci Zadar. Naši putnici se nadaju unapređenju naših usluga tijekom narednih mjeseci, uključujući potpuno novu personaliziranu web stranicu sa novim digitalnim funkcionalnostima poput "zadrži trenutnu cijenu" i putničkim recenzijama destinacija. Tu su još poboljšani meniji na letovima, nova uniforma kabinskog osoblja, novi izgled putničke kabine, te dodatna poboljšanja koja će uslijediti tijekom sljedeće godine, budući da Ryanair nastavlja s pružanjem brojnih dodatnih pogodnosti uz povoljne cijene karata - izjavio je O'Brien, dodajući kako "zbog proslave objave rasporeda letenja za Zadar tijekom ljeta 2016. godine nudimo 100.000 sjedala na letovima diljem europske mreže destinacija koje pokrivamo, sa cijenama koje se kreću od samo 19,99 eura, a koje će biti dostupne za kupnju do ponoći u četvrtak, 15. listopada".

Govoreći o poslovanju ove kompanije kazao je kako imaju najveću mrežu u Europi jer rade sa 195 zračnih luka i 75 baza, uključujući i Zadar.

Interes za Hrvatsku

- Idućih godina značajno ćemo rasti u Njemačkoj i u središnjoj Europi, što daje puno više pristupa tradicionalnim odmorima za hrvatsko tržište. Primjerice, Poljaci više ne žele putovati 20 sati do ovog odredišta, već više vole letjeti. Imamo dosta zahtjeva za letove prema Hrvatskoj iz Češke i Slovačke, što će biti za otprilike 18 mjeseci do dvije godine. Ryanair ima najniže cijene u Europi i zato imamo najviše putnika. To nas je stavilo na vrh ljestvice jer smo broj jedan u Poljskoj, Italiji i Španjolskoj gdje su i najveći interesi za Hrvatsku. Stalno rastemo i najveća smo aviokompanija u Europi sa 160 milijuna putnika i vjerujemo da ćemo do sljedećih devet godina imati 520 aviona i da će trećina putnika putovati Ryanairom. Stalno se, da tako kažem, popravljamo i nešto nudimo, imamo svoje web stranice, numerirana sjedala i obiteljska putovanja, tako da iz godine u godinu stalno rastemo. U Hrvatskoj već imamo četiri zračne luke sa ukupnim prometom od pola milijuna putnika. Sa ovom bazom ovdje potrošili smo oko 100 milijuna dolara, imamo 13 destinacija, a nova je Berlin. Za sljedeću godinu letjet će se dvaput dnevno, a broj putnika povećat će se za sedam posto. Radimo i na tome da imamo više destinacija sa Njemačkom - obrazložio je o'Brien.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno