Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Matulović: Ne smijemo izgubiti zbog naših navijača

13.10.2016. 22:00
Matulović: Ne smijemo izgubiti zbog naših navijača


Večerašnja utakmica drugog kola prvenstva Hrvatske za Zadar bi zapravo trebala biti jedan sasvim običan “dan u uredu”, s obzirom da Šibenik, uz dužno poštovanje, sa Zadrom košarkaški ne može u istu rečenicu. Ipak, novo vrijeme donijelo je i neke nove okolnosti pa će ovu utakmicu neki čak nazvati derbijem. Takva klima stvorena je ponajviše zbog antagonizma najvatrenijeg dijela navijača oba kluba, koji već godinama nadilazi sportske okvire. Što se parketa tiče, Zadar se do sada uglavnom lako obračunavao sa Šibenikom, a posljednji susret u Krešinom domu prije pola godine završen je rezultatom 108:69. Ipak, kako se u međuvremenu dosta toga promijenilo u obje momčadi, danas se može očekivati poprilično neizvjestan dvoboj.
– Šibenik je ove sezone uložio dosta truda i financijskih sredstava da složi jako dobru momčad. Ni u kojem slučaju ih ne smijemo podcijeniti. Vrlo su ozbiljan protivnik, koji je najavio i borbu za treće mjesto. Prema tome, moramo biti izuzetno koncentrirani, mobilni i pripremiti se za njih na najbolji mogući način. Između ostalog, ta je utakmica jako bitna i za naše navijače i ni u kojem slučaju ne smijemo si dopustiti da izgubimo – kaže Ante Matulović, trener Zadra.
 
Već u nedjelju Zadar igra vrlo važnu utakmicu ABA lige kod kuće protiv MZT-a, ali s obzirom na značaj večerašnje utakmice za navijače, jasno je da Matulović ne razmišlja o poštedi nositelja igre.
– Teško je procijeniti da li koristiti igrače koji su u Rijeci igrali 35-40 minuta i dodatno ih izraubati ili staviti sve mlade, jer uvijek dobivamo poruku da zadarska publika ne trpi poraze, već gleda samo rezultate. U našem ovogodišnjem slučaju ja se s tim ne bih složio, jer sada možda rezultati i nisu toliko bitni. U ovom novoosmišljenom sistemu natjecanja hrvatske lige, izgleda da je važnije namještanje rezultata i koju ćemo poziciju imati na tablici, nego osvajanje bodova, budući da prve tri momčadi u regularnom dijelu ne ostvaruju plasman u ABA ligu, nego tek kroz doigravanje.
Za danas u 16 sati, dakle dva sata prije utakmice, najavljen je i svojevrsni prosvjed navijača protiv uprave na Narodnom Trgu, odakle će se onda u tzv. korteu krenuti prema Višnjiku.
– Vidio sam kroz medije da Tornado poziva navijače na Trg, ali nisam vidio potpis predsjednika Tornada ili bilo koga drugoga, tako da ne znam o kome pričamo i ne bih to volio komentirati. Prije par dana je bilo jedno, sada drugo i doista ne znam tko i što stoji iza toga i što reći na tu temu – zaključio je Matulović.