Nazorovci u još jednoj humanitarnoj akciji

Slika korisnika valentinam
Prikupljeno 20-ak zimskih jakni
Svake godine uključujemo se u akciju "Solidarnost na djelu", kojoj se naši učenici odazivaju u velikom broju, kazao je Rade Šimičević
Vedran SITNICA
Jakne će se podijeliti potrebitim građanima

 Zadarska Gimnazija Vladimira Nazora i ove se godine uključila u humanitarnu akciju koju već tradicionalno organizira Hrvatski Crveni križ pod nazivom Solidarnost na djelu. Tako je ova zadarska škola organizirala akciju prikupljanja zimskih jakni za siromašne građane, a pozivu su se već prvog dana trajanja akcije odazvali mnogi učenici i nastavnic

- Svake godine Gimnazija Vladimira Nazora preko naše pedagoške službe uključuje se u veliku akciju Crvenog križa "Solidarnost na djelu", kojoj se naši učenici već tradicionalno odazivaju, kao i mnogim drugim humanitarnim akcijama, kaže ravnatelj ove zadarske gimnazije Rade Šimičević, koji je i sam volonterski aktivan u Crvenom križu već tridesetak godina.

- Naši su učenici osjetljivi na potrebe građana koji se nađu u nevolji, što su pokazali i tijekom nedavne poplave kada su se mnogi uključili u prikupljanje pomoći za ugrožene, kaže dalje ravnatelj Šimičević, te dodaje kako je do sada prikupljeno dvadesetak zimskih jakni koje će biti dostavljene onima koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

Inače, ova jubilarna 45. akcija Solidarnost na djelu održava se pod sloganom "Ne dvoji, za drugoga izdvoji", a provedena je 12. listopada diljem Hrvatske, a u većim gradovima prikupljanje donacija počelo je nekoliko dana ranije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)