Zadarski blok: "Pokažimo u petak da je Zadar još uvijek grad, a ne igralište bolesnih aspiracija moćnika!"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Poziv na prosvjednu konferenciju pred zgradom suda na Poluotoku
Pozivamo sve građane/ke bez obzira na politička, vjerska i druga uvjerenja da u petak u 12 sati podrže konferenciju i prosvjed ispred Suda kako bi poslali poruku da nam je svima dosta ovakvog društva i nesigurnosti naše djece, a sve zbog malog, ali umreženog broja nove "zlatne mladeži" vlastodržačkih obitelji koji su uvjereni kako za njih ne vrijede ni moralna, ni druga pravila i zakoni, stoji u pozivu Zadarskog bloka
Zvonko KUCELIN
Zadarski blok

Odluku suca istrage Županijskog suda u Zadru da petoricu ispitanih osumnjičenika za višestruko grupno silovanje maloljetnice, a čemu ih je sudjelovalo sedmoro, prije nego je ona saslušana pusti na slobodu, i u Zadarskom bloku su dočekali sa zgražanjem zbog čega su se odlučili na prosvjednu konferenciju ispred sudske zgrade na Poluotoku u kojoj je ta odluka donesena.
- Zadarski blok poziva u petak, 18. listopada 2019. godine, u 12 sati, ispred zgrade Županijskog suda u Zadru, Borelli br. 9, na konferenciju za medije i prosvjed povodom sramotnog ponašanja suca istrage, kao i nadležnog predsjednika/ce suda u predmetu optužbi za višestruko grupno silovanje maloljetnice, zlostavljanje i snimanje takvih gnjusnih radnji koje je ovih dana izašlo pred javnost. Smatramo sramotnim ne određivanje jačih mjera (istražnog zatvora) za osumnjičene počinitelje, čime se kompromitira proces utjecaja, ne samo na moguće svjedoke, nego i na samu žrtvu.
Sudovi moraju početi donositi pravične presude i to u primjerenim rokovima i za sve jednako, navode u pozivu iz Zadarskog bloka koji potpisuje nezavisna županijska vijećnica na listi Akcije mladih Marjana Botić navodeći kako bi pravične, pravodobne i za sve građane jednake presude utjecale na zaštitu sadašnjih kao i prevenciju novih žrtvi kroz obeshrabrivanje sličnih budućih radnji.

Primjer izvlačenja od strožih kazni ohrabrio novu mladež

- Naprotiv u Zadru i našem posrnulom društvu vidimo kako je primjer praktičnog izvlačenja od strogih kazni grupnih silovatelja iz 2013. godine utjecao da se nova mladež uz zaštitu svojih obitelji usuđuje na još gnjusnije činove uz javno negodovanje, također ispred Suda, zbog privođenja i ometanja gojenaca u njihovim neljudskim radnjama. Nažalost, Sud izgleda potpuno uvažava takvo negodovanje i koncepciju kako je maloljetna žrtva "dala povoda" da se na njoj sustavno iživljavaju duži period, a što je izigravanje svih ljudskih načela i izaziva duboku zabrinutost svih nas koji bi htjeli normalno sudstvo, i normalno društvo sad 2019. godine, a ne povratak u feudalno doba koje vlast sustavno provodi nejednakim pravilima ovisno o pripadnosti/uvezanosti sa vlašću i količini novaca koje netko posjeduje, navodi u priopćenju za javnost Botić dodajući da se ovakvom daljnjem ugrožavanju žrtve i kompromitiranju zakona moraju svi snažno oduprijeti. Istaknula je kako su ovakva vlast i ovakvo sudstvo iznjedrili opasne generacije, odnosno generaciju amoralnih zlostavljača koji zloupotrebom sustava, uvezanog sudstva i vlasti ne uništavaju samo nevine žrtve njihovih zlostavljanja, nego i cijelo društvo.

Za pravične i jednake za svih presude te poštivanje hrvatskih zakona

- Napominjemo da je Akcija mladih prilikom sramotnog jednoglasnog usvajanja Istambulske konvencije od strane zadarskih vladajućih HDZ-ovaca napominjala da je problem u Zadru i Hrvatskoj što se ne provode hrvatski zakoni za svih jednako i dosljedno, već na hrvatskim sudovima imamo privilegirane kaste i njihove gojence, koji zbog povezanosti sa vlašću mogu raditi praktično što žele, a da ih štite novci i utjecaj njihovih obitelji, te da za pravične presude ne treba nikakva Istambulska konvencija već rješavanje nagomilanih problema korumpiranog sudstva sukladno hrvatskim zakonima. Pridružujemo se stoga, svim zakonitim prosvjedima protiv ovakvog djelovanja sudstva, a zasada smo uočili reakciju Socijaldemokratskog foruma žena, i pozivamo sve građane/ke bez obzira na politička, vjerska i druga uvjerenja da u petak u 12 sati podrže konferenciju i prosvjed ispred Suda, kako bi poslali poruku da nam je svima dosta ovakvog društva i nesigurnosti naše djece, a sve zbog malog, ali umreženog broja nove "zlatne mladeži" vlastodržačkih obitelji koji su uvjereni kako za njih ne vrijede ni moralna, ni druga pravila i zakoni. Pokažimo kako je Zadar još uvijek grad, a ne igralište njihovih bolesnih aspiracija, stoji u pozivu Zadarskog bloka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno