Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

‘Kakvi covid redari? Pa da su konobari htjeli terorizirati i legitimirati ljude, išli bi na policijsku akademiju’

14.10.2020. 07:53


Ugostitelji su, malo je reći, zbunjeni i ogorčeni novim mjerama za kafiće i restorane te navode da bi ovo mogao biti zadnji čavao u lijes ugostiteljstva u vrijeme korone.
Posebno je sporan dio koji se odnosi na takozvane “covid redare”, koje, kako je rečeno, moraju osigurati sami ugostitelji na svakih pedeset gostiju.
”Ne znam, stvarno ne znam gdje ću nabaviti tog redara. Na čiji to trošak ide, moj, na trošak gosta, države?”, rekao je Žarko Ivanković, vlasnik restorana za RTL.
Predsjednik nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak kaže da je to teško moguće napraviti.
‘Zašto bih ja mojim konobarima to naredio i s druge strane zašto bi moj konobar to prihvatio to raditi? Pa on je tu došao prodavati iskustvo, pričati o vinima, kontinentu, namirnici. On nije tu došao vršiti teror i legitimirati ljude jer da je to htio išao bi na policijsku akademiju. Vjenčanja bi trebala počinjati oko podne, jedan i ta ista vjenčanja ne mogu imati plesni podij. Na plesnom podiju će isključivo mladenka i kumovi otplesati prvi ples i tu priča počinje i završava. U tom dijelu bi jedan covid redar vjerojatno bambusovim štapom trebao ići od jednog do drugog i ne dati ikome da krši epidemiološke mjere”, dodao je Medak.
Kazne, podsjetimo mogu ići do čak 70 tisuća kuna, ali se ne odnose na privatne, već samo fizičke osobe.