Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Mogu li Puntamičani sačuvati vrh ljestvice

14.10.2020. 11:40


HT Premijer liga ove sezone je poprilično zanimljivo, a već sada se dio momčadi izdvojio na vrhu ljestvice. Na sreću čak dvije momčadi koji dijele prvo mjesto su iz Zadra. Očekivano tu je sam Zadar, ali pomalo neočekivano, ali potpuno zasluženo Sonik-Puntamika je također u krugu najboljih sastava domaćeg prvenstva.
A nakon četiri kola nema više neporaženih ekipa u HT premijer lige Cibona je pobijedila Goricu, tako da na vrhu imamo čak 5 momčadi s omjerom 3-1. Split je nadvisio Škrljevo, Šibenka uvjerljiva protiv Hermesa koji je i dalje jedini bez pobjede. Zabok je velikim preokretom pobijedio osječke Vrijednosnice, a Sonik Puntamika je u tijesnoj završnici izvukla bodove u Dubravi kod Furnira. Još ranije, Zadar je lako preskočio Alkar. Dok će košarkaši Zadra danas gostovati kod Vrijednosnica Osijek, Puntamičani će u derbiju dočekati Split. A vrlo važnu pobjedu Sonik je izvukao je izvukao u prošlom kolu u Zagrebu, kada je s 80:77 nadvisio Dubravu Furnir, iako je domaći sastav dosta dugo držao prednost. Ipak u završnici zadarski sastav predvođen Sandrom Rašićem odigrao je jako dobro i zasluženo stigao do treće pobjede iz četiri utakmice.
– Veliki dio utakmice Furnir je kontrolirao rezultat, a mi samo break napravili u zadnjoj četvrtini utakmice i okrenuli rezultat u pravo vrijeme. Imali smo jako težak problem u suradnji Brzoje i Branković. Kada je bilo najpotrebnije imali smo nekoliko dobrih obrana uz realizaciju Rašića i Šarlije u određenom momentu – izjavio je trener Puntamičana Hrvoje Vlašić, a prenio hks-cbf.hr.
– Ovo je za nas itekako vrijedna pobjeda, a već danas nas očekuje novi veliki izazov.
A danas u 19 sati Sonik-Puntamika dočekuje u svojim Jazinama sastav Splita. Ove dvije momčadi uz Zadar, Cibonu i Goricu s omjerom 3:1 su na vrhu, a ne treba zaboraviti da »žuti« u Jazine stižu nakon teške utakmice, ali velike pobjede u ABA ligi protiv FMP-a. Slovenac Blaž Mesiček i iskusni srpski igrač Marko Luković su predvodili momčad Splita koja je u konačnici slavila s 86:71, a nakon što je FMP imao četiri koša prednosti u prvoj dionici, Splićani su dominirali ostatak utakmice i lagano stigli do supervažne pobjede u borbi za ostanak.
– Nakon dolaska Lukovića i Mesičeka, Split je potpuno promijenio sliku momčadi i u ovom trenutku se naši protivnici čine kao momčad koja je u najboljoj formi, gledajući ABA-ligaše. Dokazali su protiv FMP-a, pogotovo u drugom dijelu da su s novim igračima dobili mnogo na ozbiljnosti i kvaliteti, a posebno se istaknuo Luković, koji im je svojevrsna spona između unutarnje i vanjske linije. Dobro su posloženi na svim pozicijama, prijete i iz vani i iz unutarnje igre i sigurno je da nas očekuje teška utakmica.
Svakako da će »žuti« i u ovoj utakmici biti favoriti, ali Sonik ima zaista kvalitetnu momčad, spoj mladosti i talenta, a tri pobjede u četiri utakmice dokaz je da Puntamičani igraju dobro i sigurno će biti danas opasan suparnik ABA-ligašu.
– Igramo kod kuće, rasterećeni smo i moramo biti u balansu što se tiče skok igre. Jedva čekamo ovu utakmicu, dobro smo se spremili i moramo dati svoj maksimum protiv momčadi koja je ipak kvalitetnija od nas. Trenutno smo u dobrom ritmu, dobro treniramo i želimo iz tjedna u tjedan biti sve bolji – dodao je Vlašić.