Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Petero zadarskih SDP-ovaca u Glavnom odboru

14.10.2020. 14:13


Glavni odbor SDP-a održao je sjednicu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, Marija Lugarić za predsjednicu te Vedran Babić za glavnog tajnika stranke. Na sjednici su izabrani i članovi GO-a, a iz zadarske i županijske organizacije to su: predsjednik Gradskog odbora Daniel Radeta, predsjednica Županijskog odbora Renata Sabljar Dračevac te članovi Goran Perović, Toni Herenda i Katarina Pleša Jakovljević. Čelnik zadarskog SDP-a, Daniel Radeta, o prvoj nam sjednici Glavnog odbora kaže:
– Sjednica je održana u gotovo revijalnom tonu jer su sve odluke izglasane jednoglasno. Time su krenule i naše aktivnosti te smo već za vikend imali okrugli stol »Socijaldemokratski prioriteti za ekonomski oporavak EU (COVID 19), Plan oporavka« u organizaciji naše europarlamentarke Biljane Borzan kojemu se odazvalo više od 20 stranačkih gradonačelnika i načelnika iz cijele Hrvatske. Nakon izbora novog predsjednika i sjednice Glavnog odbora kojoj smo nazočili mogu reći da će i suradnja novog rukovodstva sa Zadrom biti dobra. Došlo je do ozbiljnih promjena te članstvo na terenu očekuje neke nove smjerove i nove politike izabranog rukovodstva jer smo ih zato i birali. Nismo im dali svoj glas kako bi sve ostalo po starome, pa mogu reći kako već i po prvim odlukama novog predsjednika vidim da želi stati na kraj stranačkim sukobima. U tom je ozračju prošla i prva sjednica Glavnog odbora jer su sve odluke jednoglasno usvojene, što je dobra poruka da su se stvari ipak počele normalizirati – zaključuje Radeta.
Novi šef stranke uskoro bi trebao posjetiti lokalnu organizaciju kojoj predstoji priprema za lokalne izbore. Situacija se u stranci polako smiruje, a i sam je Bernardić poručio kako Grbinu ništa ne zamjera niti će mu podmetati.