Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ivan Galzina svjetski prvak, Hrvatskoj momčadsko zlato

14.10.2021. 18:47


Ivan Galzina, član Športsko ribolovnog društva Zubatac, svjetski je prvak u lovu štapom iz brodice, a hrvatska reprezentacija osvojila je momčadsko zlato na 56. Svjetskom prvenstvu održanom u Herceg Novom (Crna Gora), koje je u pojedinačnom dijelu okupilo 62 ribolovca.
Do prvog mjesta Galzina je stigao s 11 plasmanskih bodova nakon tri dana lova i tako slavio ispred Talijana Antonyja Giacominija (24 plasmanska boda) i Francuza Sylvaina Ferachogloua (29). Samo jedan plasmanski bod više imao je još jedan Zadranin, Marko Sikirić, koji je završio na četvrtom mjestu pojedinačne konkurencije. Osim Galzine i Sikirića momčadsko zlato zaslužio je i njihov klupski kolega David Bajlo.
Za Hrvatsku su nastupili i David Pinezić, Siniša Budisavljević i Stefano Erman. Izbornik reprezentacije je Matteo Jugovac, trener je Elvis Barak, a u stručnoj pratnji bio je Zadranin Pavle Kostić. Iza Hrvatske (pet plasmanskih bodova) u momčadskom redoslijedu među 11 reprezentacije ostali su drugoplasirani Francuzi (sedam bodova) i treći Talijani (12 bodova).