Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kratka rotacija i ozljeda Šarlije koštale »Sonikse«

14.10.2021. 07:11


Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na gostovanju kod Gorice u susretu petog kola HT Premijer lige rezultatom 88:70. Oslabljeni neigranjem nekolicine vrlo bitnih igrača, prije svega kapetana Dina Palčića, Luke Tomasa i Filipa Jošića, »Soniksi« su pružili dobar otpor favoriziranom suparniku, no na koncu su bili prisiljeni položiti oružje pred Sesarovim trupama. Tek je samo otvaranje proteklo u izjednačenoj igri u kojoj je Puntamičane vukao Ivan Vučić, no domaćinima nije dugo trebalo da uspostave terensku inicijativu. Otkucavala je peta minuta, a semafor je pokazivao 8:9 za zadarski sastav kada su se probudili Dino Cinac i Davor Konjević te nagovijestili izlazak »Bikova« iz tora. Trener Stipe Kuliš je odmah reagirao i pozvao svoje igrače na razgovor, ali ni brzi »time-out« nije uspio razbiti ritam velikogoričke momčadi koja je serijom 12:0 pobjegla na dvoznamenkastu prednost.


Bez doprinosa s klupe
S istim odstojanjem se ušlo i u drugu dionicu u kojoj je na naplatu došla kratka rotacija »Soniksa«. Veliki broj izgubljenih lopti, njih čak osam u nešto više od deset minuta, onemogućio je stvaranje željenog protoka lopte u napadu Puntamike, a sve do pretkraj prvog poluvremena nije služio ni šut za tri poena pa je Gorica sa sedam vezanih poena Ante Mašića i Marka Bakovića pobjegla na velikih 15 razlike (35:20). Dva dalekometna ubačaja Vučića i Petra Marića, u kombinaciji s polaganjem iz kontre Marka Juriča, nakratko su primaknula Zadrane na jednoznamenkasti zaostatak, no završnica prvog dijela u potpunosti je protekla u znaku košarkaša Josipa Sesara koji su na veliki odmor otišli s 45:30. Valja istaknuti dobru rolu kadetskog reprezentativca Hrvatske Davida Pavina koji je vrlo rano dobio minute i pokazao da se u mnogočemu može nositi s »velikim momcima«, no neusporedivo širi fond igrača Gorice bio je nepremostiva prepreka za Kuliševe »Spartance«. Razliku između dvije momčadi najbolje ilustrira podatak da su domaćini u prvih 20 minuta dobili čak 15 poena igrača s klupe, Zadrani, pak, niti jedan.


Ozljeda Šarlije
Kada je već u drugoj minuti nastavka zbog ozljede lakta parket morao napustiti Marino Šarlija postalo je jasno da je pred Puntamičanima »Sizifov posao«, a da nesreća nikada ne dolazi sama potvrdile su i tri ekspresne osobne pogreške Marka Prskala zbog kojih je i visoki Hercegovac bio prisiljen preseliti na klupu. Gorica je u tim trenucima već otišla na plus 21 (53:32) te je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno, no svi koji su očekivali da će gosti potonuti u još veći minus grdno su se prevarili. Premda su »Bikovi« sredinom treće četvrtine imali najvećih 62:37, Zadrani su pružili čvrst otpor i do kraja odigrali dobru utakmicu, ublaživši poraz na, s obzirom na sve okolnosti, prihvatljivih 18 razlike. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Karlo Uljarević i Dino Cinac s 18, odnosno 14 poena, dok je Zadrane predvodio Ivan Vučić sa 17 koševa, pet skokova i tri asistencije.




GORICA       88
SONIK P.       70


(23:11, 22:19, 25:21, 18:19)
VELIKA GORICA – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 20. Suci: Denis Hadžić, Marko Stanković i Andrea Đuraki.
GORICA: Kalajžić 10, Savić 10, Cinac 14, Baković 8, Konjević 9, Uljarević 18, Mašić 5, Majić, Miloloža, Sokol 2, Cvitković 7, Kapusta 5. Trener: Josip Sesar.
SONIK P.: Jurič 10, P. Marić 12, Šarlija, G. Marić 15, Vučić 17, Zelanto 9, Keserović 2, Pavin 5, Prskalo, Bašić. Trener: Stipe Kuliš.