Osigurana kvalitetnija prehrana učenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
OŠ Vladimir Nazor Neviđane prijavila se na dva projekta
S podjelom obroka naša škola je započela 1. listopada i do sad se u nju uključila većina učenika škole. Prehrana se sastoji od jednog pekarskog i mliječnog proizvoda dnevno. Partneri u projektu su pekara Lushaj iz Tkona i Vindija
OTOK PAŠMAN
OŠ Vladimir Nazor Neviđane

 U razgovoru s ravnateljem OŠ Vladimir Nazor Neviđane Ivanom Hrabrovom saznajemo kako se pašmanska osnovna škola prijavila na dva projekta usmjerena na kvalitetniju prehranu učenika.
- Budući da je pitanje školske prehrane učenika uočeno kao područje u kojem je potrebno učiniti kvalitetne iskorake, OŠ Vladimir Nazor Neviđane u 2021. godini prijavila se na dva projekta s ciljem osiguravanja što kvalitetnije prehrane učenika. Kroz projekt »Shema školskog voća i mlijeka« svim učenicima naše škole jednom tjedno će se osigurati voćni i mliječni obrok. Idući projekt na koji se škola prijavila je »Osigurajmo obrok i u školskoj godini 2021./2022.« s ciljem sufinanciranja dječjih obroka, objasnio je Hrabrov.
Naime, Republika Hrvatska i ove pedagoške godine nastavlja projekt »Shema školskog voća i mlijeka« kojim provodi dodjelu besplatnih obroka voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te edukativne aktivnosti za djecu u osnovnim i srednjim školama. Cilj projekta je povećanje unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda i smanjenje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te edukacije učenika u cilju smanjenja otpada od hrane.
U sklopu projekta »Osigurajmo obrok i u školskoj godini 2021. - 2022.« koji se financira iz Fonda europske pomoći, OŠ Vladimir Nazor je osigurala sredstva u iznosu od 57.435 kn s ciljem sufinanciranja dječjih obroka.
- Zadana skupina navedenog projekta su djeca koja primaju dječji doplatak te im je omogućeno svakodnevno sufinanciranje školske prehrane u iznosu od 5,47 kn. Međutim, u školsku prehranu se mogu uključiti svi učenici. S podjelom obroka naša škola je započela 1. listopada i do sad se u nju uključila većina učenika škole. Prehrana se sastoji od jednog pekarskog i mliječnog proizvoda dnevno. Partneri u projektu su pekara Lushaj iz Tkona i Vindija. Nadamo se da ćemo kroz ove projekte podići kvalitetu obroka učenika, zaključuje Hrabrov. (Otok Pašman)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno