Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Vrsima otvorena lovna sezona

Autor: Jurica Predovan

13.11.2008. 23:00
U Vrsima otvorena lovna sezona

Foto: Jurica PREDOVAN



Divljači na našem terenu ima jako puno te svakim izlaskom na teren očekujemo kako ćemo ostvariti dobre rezultate. Također smo tijekom ljetnih mjeseci dosta radili na nadolijevanju pojilišta vodom te vjerujem kako je i to doprinijelo velikom broju divljači, kazao je lovnik
Otvaranjem lovne sezone lovci Lovačkog društva Jarebica Nin, lovnog područja Vrsi, izašli su u lov. Nakon ljetne stanke i odrađenih priprema s nestrpljenjem su dočekali otvaranje lovne sezone pa su se na zbornom mjestu, ispred lovačke kuće okupila 34 lovca.
Prije samog izlaska na teren lovci su od lovnika saznali kojih se novih pravila trebaju pridržavati, a također su bili upoznati s novim zakonom o lovu te s novim uputama koje se odnose na sve lovce.
Lovci su pokazali nezadovoljstvo nekim novim pravilima koja se odnose na odstrjel svega 230 fazana i 35 zečeva u jedanaest lovnih dana. Nakon iznesenih komentara ipak su se usuglasili kako im je lov hobi, tako da im ni nova pravila nisu mogla omesti ugodan dan.
Podijelivši se u skupine koje su sačinjavale dva do četiri člana, lovci su primili upute o smjeru i krenuli u lov.
Naime, po novom lovnom pravilniku nakon odstrjela divljači potrebno se ponovno sastati na zbornom mjestu te izvršiti popis divljači. Također po novom pravilniku lovnik lovne jedinice treba izdati potvrdu kojom se može dokazati podrijetlo divljači, kao i datum kad je odstrijeljena. Sve navedeno potrebno je imati u slučaju inspekcije koja je zadužena da lov teče po pravilima Lovačkog saveza.
Pokazalo se da su lovci ostvarili vrlo dobre rezultate te da divljači na ovom području ima jako puno. Naime, svaka grupa lovaca ispunila je svoju dopuštenu normu za odstrjel.
Kako smo saznali od lovnika lovnog područja Vrsi Branka Predovana, prvi dan lova protekao je po planu i bez kršenja lovačkih pravila.
– Divljači na našem terenu ima jako puno te svakim izlaskom na teren očekujemo kako ćemo ostvariti dobre rezultate. Također smo tijekom ljetnih mjeseci dosta radili na nadolijevanju pojilišta vodom te vjerujem kako je i to doprinijelo velikom broju divljači. Sve je proteklo po planu i očekivanjima, a sljedeće nedjelje nadamo se da ćemo također imati dobar odstrjel, zaključio je lovnik Predovan.
Svakako treba istaknuti kako nije bilo nikakvih povreda tijekom lova te je lov protekao u redu i bez neželjenih posljedica za lovce. Tome su svakako doprinijeli i sve stroži pravilnici kojih se lovci trebaju pridržavati tijekom lovne sezone i za vrijeme lova.