Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bilić: Igrat ćemo kao da je utakmica kvalifikacijska

Autor: Z L

13.11.2009. 23:00
Bilić: Igrat ćemo kao da je utakmica kvalifikacijska

Foto: AP



Očekujem dobru igru i visoku pobjedu u utakmici u kojoj ćemo se postaviti kao da je kvalifikacijska – kaže Slaven Bilić
Slaven Bilić danas u Vinkovcima otvara novo poglavlje za kormilom hrvatske nogometne reprezentacije. Bilićeve izabranike od 17.30 sati očekuje prijateljski ogled s Lihtenštajnom, što će biti prva utakmica “kockastih” u trećem Bilićevom mandatu. Hrvatska nogometna reprezentacija danas će tako protiv potpuno neatraktivnog suparnika na stadionu u Vinkovcima odigrati prvu službenu utakmicu, ali nikako ne i nevažnu. Tako barem tvrdi Slaven Bilić.
– Iako je Lihtenštajn suparnik koji na papiru nije naše snage, što ne treba kriti, nije niti toliko slab koliko ga se kroz medije nastoji predstaviti. Na tragu treninga koje smo imali proteklih nekoliko dana, a mogu slobodno reći da su bili fenomenalni, očekujem dobru igru i visoku pobjedu. Puno bi nam značilo da pobjedom zaključimo ovu godinu i da to ujedno bude pravi početak priprema za kvalifikacije za Euro 2012. godine. Znamo da će stadion biti dobro popunjen i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu u kojoj ćemo se postaviti kao da je kvalifikacijska. Veseli nas što prvi put dolazimo među ove divne ljude, koji su to zaslužili, a drago nam je što ćemo danas također posjetiti i Vukovar. Da nije bilo toga divnoga grada i njegovih hrabrih branitelja ne bi bilo niti nas – kazao je izbornik Slaven Bilić, uz kojega je na izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare bio i kapetan “kockastih” Darijo Srna.
Srna također nije krio zadovoljstvo dolaskom u Vinkovce.
– Šef je uglavnom rekao sve, samo u ime igrača mogu ponoviti da nam je jako drago što smo došli u Vinkovce. Bez obzira na ime protivnika, bez obzira na značajnost utakmice nama će biti velika čast istrčati na u Vinkovcima, jer na svim gostovanjima, na svim prvenstvima, uvijek osjećamo podršku Slavonije, uvijek su ispunjene tribine njihovim transparentima. Dakle, mogo samo poručiti da ćemo danas izaći na teren i pobijediti u ovoj utakmici.
Slaven Bilić je naglasio da će tijekom utakamice priliku dobiti i nekoliko mladih igrača, od kojih očekuje da se pokušaju nametnuti i pokažu može li se na njih računati u budućnosti, ali je morao odgovoriti i na pitanje iz kojega razloga u reprezentaciji nema niti jednoga igrača iz Cibalije i Osijeka, momčadi koje su trenutačno drugo i trećeplasirane u Prvoj HNL.
– Ovo nije samo lokalno pitanje, već i pitanje značajno za Prvu HNL i hrvatsku reprezentaciju. Radi se o dva kluba koji su drugi i treći, ali i koji uz Dinamo igraju i najatraktivniji i najbolji nogomet. S nestrpljenjem očekujem slavonski derbi u Vinkovcima, koji je na rasporedu idućeg vikenda. Iz ovih klubova na posebnom spisku ima nekoliko igrača, već sada bi bio pozvan Vida da nije s mladom reprezentacijom. Osim toga, razmišljali smo ovoj reprezentaciji priključiti dva-tri igrača kako bismo popunili broj na 22, razmišljali smo upravo o igračima iz ovih dviju momčadi, ali smo na kraju odustali od toga – zaključio je Bilić, prije nego je novinarima otkrio u kojoj će postavi otvoriti utakmicu protiv nogometno neatraktivnog Lihtenštajna.
Dakle, u Vinkovcima će od prve minute zaigrati Runje, Srna, Križanac, Šimunić, Bartulović, Gabrić, Vukojević, Kranjčar, Pranjić, Bilić i Eduardo.
Utakmica je na rasporedu od 17.30 sati, a sudit će mađarska trojka (Mihaly Fabian, Oszkar Lemon, Laszia Viszokai).