Bira se prvi hrvatski predsjednik koji nije bio u zatvoru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
radionica_novinari
Ivan JAMIČIĆ
Nakon otvaranja održano je zanimljivo predavanje prof. dr. Stjepana Malovića pod nazivom "Uloga medija u izborima"

U organizaciji ProEduce, Sveučilišta u Zadru, HURIN-a i Zaklade Konrad-Adenauer sinoć je započela radionica za novinare "Uloga medija u predsjedničkim izborima". Radionicu je otvorio moderator Nedjeljko Jusup koji je rekao kako Zadar nije slučajno odabran te da na osamdeset tisuća stanovnika Zadar ima 13 različitih medija, a ispričao je i anegdotu u kojoj je rekao kako su ovo prvi izbori u kojima će biti izabran predsjednik koji nije bio u zatvoru.

Okupljene je pozdravio i Reinhard Wessel, direktor Zaklade Konrad-Adenauer koji je ispričao nešto više o o samoj zakladi kojoj je cilj pomoći Hrvatskoj u približavanju europskim i prekoatlantskim integracijama, suradnja s političkim strankama centra te razvoj medija, dodajući i kako postoje primjedbe na lokalne izbore.

- Lokalni izbori imali su kratku i neuzbudljivu kampanju, mediji su imali nekoliko sučeljavanja i središte je bilo na osobama, a ne na njihovim programima, što je žalosno, rekao je Wessell.

Okupljene su kratko pozdravili i predsjednik HURIN-a Ivan Butković te prof. dr. Josip Vidaković sa Sveučilišta u Zadru. Nakon otvaranja održano je zanimljivo predavanje prof. dr. Stjepana Malovića pod nazivom "Uloga medija u izborima" u kojima je na primjerima objasnio loše strane praćenja izbora te je kazao kako je izvještavanje o izborima teži novinarski posao u kojemu novinar mora biti objektivan, a izvještavanje istinito, točno, pošteno, nepristrano i uravnoteženo iako su veliki pritisci. Prikazana su i međunarodna iskustva i pravila. Predavanje pod nazivom "Ankete, izbori i mediji" održao je Ante Šalinović iz Puls-a, a u njemu je okupljene upoznao s nešto više podataka o postupcima anketiranja. Nakon otvaranja i predavanja održana je i zanimljiva rasprava pod moderatorom Nedjeljkom Jusupom. Tijekom cijele subote bit će održana predavanja Stjepana Malovića, Gordane Vilović, Vanese Benković, Dragana Zelića i Boška Picule, dok će moderator u raspravi biti mr.sc. Davor Marić. Nažalost, okupljenih novinara u nedjelju neće biti održano sučeljavanje predsjedničkih kandidata.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno