Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nova generacija košarkaša odrasta pod koševima

Autor:

13.11.2009. 23:00
Nova generacija košarkaša odrasta pod koševima

Foto: Zvonko KUCELIN



U punoj dvorani OŠ Kruna Krstića u Arbanasima svečano je otvorena osnovnoškolska košarkaška liga Zadarske županije. Uz osnovnoškolce, njihove roditelje i ravnatelje svih škola sudionica lige otvaranje su uveličali brojni uzvanici iz zadarskog športa i politike kao Dijana Vican, državna tajnica ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, dogradonačelnik Zadra Darko Kasap, Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije, Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo te direktor KK Zadar Zdenko Mičić. Početak svečanog otvaranja, koje je održano prije početka posljednje utakmice 1. kola između OŠ Kruna Krstića i OŠ Šimuna Kožičića Benje, pripalo je mladom zadarskom supertalentu Ivanu Dražoviću koji je na maestralan način intonirao hrvatsku himnu, a najveći pljesak je pobrao gradonačelnik Zvonimir Vrančić koji je u svom obraćanju prisutnima izrazio veliko zadovoljstvo začetkom ovog projekta koji bi trebao biti od višestruke koristi, ponajviše za same učenike.
– Ovo je nadam se veliki dan kad započinje nešto što sve pametne i dobro organizirane države već rade dugi niz godina, a to je sustavni rad u osnovnoškolskom sportu i upravo na tome baziraju cijeli svoj sport. Sama ideja je potekla upravo iz Grada Zadra, a realizirana je u suradnji sa Županijom i nadam se da će ova liga potaknuti veliko zanimanje svih učenika, a i mi stariji ćemo s užitkom redovito dolaziti gledati vaše utakmice – kazao je u uvodu gradonačelnik i za kraj je napomenuo kako će prvak osnovnoškolske lige Zadarske županije, koji će se saznati u ožujku, morati u Zadar donijeti i naslov države.
– S košarkom smo započeli ovaj sustav osnovnoškolskih liga, jer je Zadar grad košarke, a nadam se da će se vrlo brzo uključivati i drugi sportovi u ovakvom sustavu natjecanja. Budući da smo grad košarke to i obvezuje prvaka županijske osnovnoškolske lige da mora osvojiti prvo mjesto i donijeti naslov u Zadar. Djeco uživajte, a mi ćemo vas gledati! – poručio je Vrančić sudionicima lige nakon čega su svoje pozdravne govore uputili Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije te državna tajnica Dijana Vican. Cjelokupni događaj svečanog otvaranja su začinili svojim točkama rasplesani mladi zadarski breakdanceri koji se kriju pod imenom The Point.