Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Reljić poražen od Soszynskog

13.11.2010. 23:00
Reljić poražen od Soszynskog


Goran Reljić doživio je treći uzastopni poraz u UFC-u i to treći put odlukom sudaca. Nakon poraza od C.B. Dollawaya u veljači u Sydneyu, te Kendalla Grovea u srpnju u Las Vegasu (obje borbe u srednjoj kategoriji), zadarski je borac sinoć izgubio od Poljaka Krzysztofa Soszynskog, na priredbi UFC 122 u njemačkom Oberhausenu.
Bio je to Reljićev povratak u polutešku kategoriju, u kojoj je 2008. debitirao u najjačoj svjetskoj organizaciji borilačkih sportova, te pobijedio Brazilca Wilsona Gouveiu, nokautom u drugoj rundi. Ovoga puta borba je trajala tri iscrpljujuće runde po pet minuta, a suci su na koncu jednoglasno presudili u korist Soszynskog.
Prvu rundu dvojica sudaca dodijelila su Poljaku (10-9), dok ju je jedan proglasio nerješenom (10-10), drugu su sva trojica ocijenila izjednačenom 10-10. Treću i odlučujuću rundu svi su dodijelili poljskom eksperimentu,  dvojica rezultatom 10-9, a jedan sa 10-8. Tako je Reljić doživio treći poraz u profesionalnoj karijeri (8 pobjeda, 1 u UFC-u), dok je poljskom borcu s kanadskom putovnicom ovo 22 pobjeda, uz 10 poraza i jednu nerješenu borbu. U UFC-u ima omjer 4-2.
Inače, ovo je bila posljednja borba na Reljićevom ugovoru s UFC-om, a za sada ostaje neizvjesno hoće li karijeru nastaviti u toj organizaciji.