Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Friščić ne žudi ni za koalicijom poslije izbora

13.11.2011. 23:00
Friščić ne žudi ni za koalicijom poslije izbora


Spominjući jedinice u kojima očekuje dobar rezultat Friščić je izostavio zadarsku


HSS očekuje od birača da potvrde njegovu snagu i mandate, nakon što smo četiri godine odgovorno obnašali dužnosti koje smo preuzeli, poručio je predsjednik HSS-a Josip Friščić dok je zajedno s najbližim suradnicima jučer predavao stranačke izborne liste u Državnom izbornom povjerenstvu. Friščić je rekao kako je uvjeren da će njegova stranka dobiti više glasova nego što joj predviđaju neke pesimistične ankete.
– Posebno dobar rezultat očekujemo u drugoj izbornoj jedinici (od Zagreba prema Bjelovaru i Koprivnici), gdje smo dosad postizali najbolji uspjeh, kazao je Friščić. Vrlo dobre rezultate očekuje i u desetoj jedinici, gdje je prvi na listi Stipe Grabić, u šestoj jedinici, gdje je nositeljica Marijana Petir, te u sedmoj, trećoj i slavonskim jedinicama. Prvi na HSS-ovoj listi u osmoj jedinici je Ivo Zrilić, a u sedmoj Božidar Pankretić.
Friščić kaže kako je predajom lista za izbore HSS definitivno otklonio višemjesečna nagađanja o tome hoće li s nekim ići u predizbornu koaliciju. No, potaknut novinarskim pitanjima, predsjednik HSS-a nije pokazao veliko zanimanje ni za poslijeizborne koalicije.
– Poslije izbora, naš program bit će temelj za suradnju, kao i prije četiri godine. No, čak i tamo gdje se programski slažemo s drugim strankama, suradnje samo zbog glasova i mandata u Saboru ne može biti, upozorio je Friščić.
Posebnu pažnju privukao je Stipe Gabrić, vodeći kandidat HSS-a u najjužnijoj, desetoj izbornoj jedinici, kad je objašnjavao zašto bi ga birači trebali ponovno izabrati. On tvrdi da je njegovom zaslugom porasla cijena mandarina iz doline Neretve, te da je svakom bolesnom građaninu iz najjužnije jedinice pomogao liječenje, tako što je intervenirao kod uglednih liječnika u Zagrebu, i to kod oftamologa Nikice Gabrića i bivšeg ravnatelja klinike Sveti Duh Mladena Bušića.
– Ne postoji jedan čovjek u desetoj izbornoj jedinici koji je bio bolestan a da mu nisam dao auto, uredio doktora Gabrića, mog rođaka oftamologa, doktora Bušića na klinici Sveti Duh ili nekog trećeg doktora. Mi jesmo socijalna država ali ako vas zaboli, ne možete odmah kod doktora ako nemate vezu, primjećuje Stipe Gabrić.
– Osim toga, izborio sam se da zaštitna cijena mandarina umjesto 2,2 iznosi 3 kune po kilogramu, a zahvaljujući tome tijekom četiri godine mojim se poljoprivrednim proizvođačima u dolini Neretve slilo dodatnih 150 milijuna kuna, kazao je Gabrić, dodavši kako bi satima mogao nabrajati koliko je pomogao svojim biračima.