Talijanski lovac ranjen na lovištu kod Gračaca

Slika korisnika admin
lovac
Talijanski lovac je, navodno, samo okrznut na lovištu kraj Gračaca Ilustracija

Zadarska policija još uvijek istražuje što se dogodilo u nedjelju ujutro na području Gubavčevog polja kod Gračaca gdje je, navodno, u lovu ranjen talijanski lovac. Do ranjavanja je, navodno, došlo oko 9.30 sati nakon čega je talijanski lovac došao u Dom zdravlja Gospić gdje je zatražio liječničku pomoć. Po neslužbenim informacijama lovac je bio u organiziranom lovu na području Gubavčevog polja gdje ga je zalutali metak okrznuo u blizini oka. Srećom, prošao je samo s lakšim ozljedama nakon čega je napustio Dom zdravlja te otišao u nepoznatom pravcu prije nego li je policija zaprimila dojavu o njegovu ranjavanju. Muškarac je, navodno, jučer poslijepodne otputovao kući, preko državne granice što je policiji dodatno otežalo razrješenje slučaja.

Posljednje ranjavanje u lovu na zadarskom području dogodilo se početkom studenog prošle godine na lovištu Rodaljice-Perušić gdje je mecima iz sačme u nogu i ruku bio pogođen 41-godišnji lovac. Njega je, kako je kasnije utvrđeno očevidom, nehotice pogodio 37-godišnjak koji je s njim bio u lovu i to kad je pokušao naciljati zeca. Svega mjesec dana kasnije na području Raštevića, također u organiziranom lovu ranjen je 53-godišnji lovac. Nesreća se dogodila kada je 50-godišnjak, koji je bio s njim u lovu, neoprezno pucajući u divljač, iz lovačke puške pogodio njega u donji dio tijela.

Na zadarskom području evidentirana su 33 legalna zajednička lovišta kojima gospodari Zadarska županija, a u najmu su lokalnih lovačkih društava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno