Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Učenicima i studentima ukupno 150 tisuća kuna

13.11.2011. 23:00
Učenicima i studentima ukupno 150 tisuća kuna


Studentske stipendije u iznosu od po 500 kuna mjesečno dobilo je 13 studenata, a petero studenata dobilo je jednokratnu financijsku pomoć od po 1.000 kuna. Za potrebe prijevoza učenika Općina Ražanac će iz svog proračuna izdvojiti oko 70.000 kuna


Vodstvo Općine Ražanac s načelnikom Dragutinom Miočićem usvojilo je prijedlog Povjerenstva za dodjelu studentskih potpora darovitim studentima s područja općine Ražanac u akademskoj 2011./2012. godini. Prijedlog je nakon provedenog javnog natječaja na zadnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo Općinsko vijeće, a prema odluci Povjerenstva koje su činili Dragutin Miočić kao predsjednik, Predrag Dušević kao dopredsjednik te članovi Damir Jordan, prof. Frane Lukić i prof. Jure Kožul. Studentske stipendije u iznosu od po 500 kuna mjesečno dobili su: Tanja Jović, Tina Žunić i Martina Miočić iz Jovića, Marija Miočić Stošić i Jure Stošić iz Rtine, Luka Miočić iz Ražanca, Luka Matak iz Krneze, Šime Matak iz Podvršja, Petra Perković i Lucija Perković iz Ljupča te Katarina Jordan, Marta Bonato i Anđela Jordan iz Ljubačkih Stanova. Onim studentima koji nisu zadovoljili zadane kriterije u natječaju, a podnijeli su zahtjeve, dodijelit će se jednokratna pomoć u iznosu od po 1.000 kuna. Oni su Marin Ivanac, Dina Jović, Ana Miočić, Ana Jeras i Mario Ivanac.
Studenti kojima su odobrene stipendije ovih će dana u općinskoj vijećnici potpisati ugovor, a stipendije će im za protekle ovogodišnje školske mjesece biti isplaćene retroaktivno. Za ove potrebe Općina Ražanac će iz svog proračuna izdvojiti oko 70.000 kuna.
Svakako treba naglasiti da Općina Ražanac i ove godine pored studentskih stipendija tradicionalno, također, podupire troškove javnog prijevoza za stotinjak učenika sa svog područja koji svakodnevno putuju na nastavu u srednje škole u Zadru. Za ove potrebe iz općinske blagajne bit će usmjereno oko 80.000 kuna, a očekuje se da će s istim iznosom sudjelovati i Zadarska županija.
Kažimo i da je Općina Ražanac i ove godine pored studentskih potpora i troškova prijevoza srednjoškolaca iz općinske blagajne, također, financirala rad Male škole i to u vremenu od početka veljače pa do konca školske godine. Nastavom je bilo obuhvaćeno 30-ak predškolske djece iz Ražanca, Rtine, Ljupča, Ljubačkih Stanova, Podvršja, Krneze, Jovića i Radovina. Za rad odgojiteljice, radnih prostora i potrebne opreme, predstava za djecu i drugo izdvojeno je približno 40.000 kuna.